Het leven rooskleurig maken

Wat als je iets lekkers kon gaan drinken zonder ook maar één rare blik? Ontdek Het Roze Huis en hun unieke samenwerking met Café Den Draak hier!

De problematiek rond holebi’s, we kennen ze allemaal: geweldpleging, uitsluiting, dood… België staat op de tweede plek van landen zich zich het meeste inzetten voor holebi’s. Al sinds 1998 is België bezig met een wettelijk kader om homoseksualiteit aanvaardbaar te maken in de samenleving. En toch ook in België is de situatie nog niet perfect. Gelukkig zijn er organisaties die zich hiervoor willen inzetten om het onderwerp holebi-zijn bespreekbaar te maken in onze samenleving en in de wereld. Ze willen de kloof dichten en het taboe rond homoseksualiteit doen verdwijnen.

Ben jij op zoek naar een plek waar je jezelf helemaal kan ontplooien en jezelf kan zijn? Het Roze Huis biedt die plek aan. Het Roze Huis is een samenwerking tussen Café Den Draak en een organisatie die zich inzet voor holebi’s en transgenders. Het is een organisatie die 32 kleinere organisaties steunt. Ze organiseren verschillende activiteiten zoals praatgroepen, lezingen, yogalessen en wandelingen, die toegankelijk zijn voor iedereen en voor elke leeftijd. Maar je kan ook gewoon een bezoekje brengen in het café met een zeer gezellige en aangename sfeer. In het café en doorheen heel het gebouw kan je informatie vinden over je geaardheid en hoe je met alles moet omgaan. Niemand in die omgeving wordt raar bekeken. Het is een warme ontvangst.

13288668_1714468238809185_1779884394_oWil jij eens een kijkje gaan nemen? Ga dan zeker eens wat lekkers drinken op Draakplaats 2. Is dit contact te direct voor jou? Dan kan je ook eerst een kijkje nemen op internet.

Facebook: Het Roze Huis Antwerpen

Site: www.hetrozehuis.be

E-mail: info@hetrozehuis.be

 

 

 

door de leerlingen van 6Ha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.