Hij kwam, hij zong, hij overwon!

Er is één iemand die het kan en dat is hij. Zoals we hem kennen en beminnen, zoals we hem het liefst zien, zo kwam hij op voor zijn zevende show in de Lotto Arena. Geen aankondiging, vijf minuten te laat en alleen met zijn gitaar. Hij wenste ieder van ons een gelukkig nieuwjaar en begon aan zijn eerste liedje. Helemaal alleen. 

Bart Peeters is zijn naam en ‘Deluxe’ was de titel die hij voor zijn verjaardagsshow koos. Veel wil ik nog niet verklappen, maar het is de moeite waard. Hoe hij de ruimte neemt om hier en daar, te pas en te onpas, een verhaaltje te vertellen en in te spelen op het publiek. Ook ‘De Mensen’ die hij meebracht naar het – naar eigen zeggen – gezelligste café van Vlaanderen, werden met een luid applaus onthaald. Hij had maar één droom voor zijn zestigste verjaardag en die zou door één show genaamd ‘Deluxe’ in vervulling gaan, maar door het grote succes werden het er meerdere. Toch blijven hij en zijn Ideale Mannen volhouden en hameren ze op een schaalverkleining door gewoon te doen alsof ze staan te spelen in hun eigen stamcafé. 

In dat “gezelligste café van Vlaanderen” is er ruimte voor een dansje, maar ook voor een traan of een romantische kus. Voor zij die liever luisteren en genieten of zich vooral nostalgisch herenigen met het verleden zingt hij graag eens een liedje dat hij al lang niet meer zong. Tijdens deze bijzondere show nodigt Bart Peeters naast zijn Ideale Mannen en De Mensen een oude vriend uit die ervoor zorgde dat het publiek niet onberoerd bleef. Verder verklap ik niets. Alleen dat het nog zoveel mooier was dan het door de Readactie kan worden beschreven.  


Geschreven door

[tooltip tip=”Achtergrondinfo”]Rosanne Van Nimmen[/tooltip]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.