Ik ga naar Schoolrock en ik neem mee: vijf vrienden

Jeugdig enthousiasme en engagement resulteren in het grootste schoolfestival van België, een spetterende line-up en een unieke festivalervaring. Schoolrock Festival 2018 staat voor de deur en het belooft volgens critici een onvergetelijke editie te worden. U bent uiteraard al helemaal warm voor dit evenement, maar uw vrienden reageren slechts koeltjes? Reada helpt u hun argumenten te weerleggen zodat u met heel uw vriendengroep het muzikale Schoolrockgeluk kan kwadrateren. Immers: friends have benefits.

“Schoolrock stopt te vroeg.”

Een oud Romeins gezegde gaat: nomen est omen. Voor de Latijnse leken onder ons, deze uitspraak wilt zoveel zeggen als ‘hij/zij/het heeft zijn/haar/… naam niet gestolen’. Uit de benaming Schoolrock Festival zijn drie zaken te destilleren, waaronder dat het een festival is. Zoals fervente festivalgangers kunnen bevestigen, is half twaalf niet uitzonderlijk vroeg om de instrumenten finaal neer te leggen.

Ook het argument dat de dansbenen tegen dit iets te christelijke uur nog niet opgewarmd zijn, heeft geen poot om op te staan. De gemiddelde dansgelegenheid duurt zo’n zes tot zeven uur, Schoolrock houdt het maar liefst acht maal zestig minuten vol. Om het met de woorden van een niet nader genoemde leerkracht te zeggen: ‘Als je daar dan toch een onontkoombare drang toe voelt, ga dan drie uur vroeger ‘pré’en’ in het parkje’. Wij zien u om dertig over drie voor een daverende dagdisco.

“De gemiddelde leeftijd ligt te laag.”

Reden te meer om zo veel mogelijk vrienden mee te brengen. Indien u een grote groep weet op te trommelen, zal de gemiddelde leeftijd exponentieel stijgen. Als iedereen koppig aan dit argument vasthoudt, komt er nooit verandering in de gemiddelde ouderdom van de bezoekers. Be the change you want to see in the world.

“Twaalf en een halve euro is te veel.”

De volledige optelsom besparen we u, maar voor een ticketje voor het AB-concert van Stikstof moet u al negentien euro neertellen. U komt er op Sint-Rita zes en een halve euro goedkoper van af, met maar liefst negen optredens in plaats van één. Voor u Schoolrock verdenkt van louche praktijken, deze lage ticketprijs is mogelijk door al hun supersympathieke sponsors en werkkrachten, die zich gratis en voor niets inzetten voor uw maximale genot.

“Niemand van mijn vrienden gaat.”

U hoeft niet altijd mee te lopen met uw vrienden. Socialize, leer nieuwe mensen kennen, geniet van het leven. De muziek en sfeer zit al goed, nu u nog. Als u toch zozeer naar hun gezelschap verlangt, stuur dan gewoon dit artikel door en overtuig hen zodoende.

“Ik ken de artiesten niet.”

*Doen alsof we niet beledigd zijn dat u ons artikel niet gelezen heeft.* Geen enkel probleem! You’ll never get a second chance to make a first impression en moge een live-ervaring nu net het summum van de muzikale impressie zijn. Wanneer u net als ons even verslingerd geraakt aan de steengoede artiesten na het horen van de eerste tonen, kan u daarenboven als eerste met het muzikale wonder van morgen komen aanzetten. De unit programma bezit een gehoororgaan dat talent al hoort aankomen nog voor het goed en wel uit de muzikale megabreinen geperst is. De bezoekers van twee jaar geleden kunnen zeggen dat ze een intiem concert van Woodie Smalls bij hebben gewoond, om er maar één grote naam uit te pikken.

Schoolrocktickets zijn voor €12,5 verkrijgbaar bij Schoolrock Ambassadors. Zelf een Schoolrock Ambassador worden? Haal uw sixpack op in de caravan op de speelplaats van de tweede graad.

Geïnspireerd door een les van Iwan Verelst.


geschreven door

Marie Verhoeven

Rosalie Custers

Shuwen Hu

2 gedachten over “Ik ga naar Schoolrock en ik neem mee: vijf vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.