2 gedachten over “Oxfam

  1. Door de transportkosten van oxfam wordt de groene voetafdruk verhoogd. Ik las eens op een zakje chips dat het van china kwam…… Wanneer worden onze plaatselijke boeren eens naar voren geschoven? Hoge onkosten, veel te veel papierwinkel, gekelderde prijzen door overaanbod uit het buitenland, verdienen zij geen steun? Leer de jeugd terug volle melk drinken. Het is bewezen, sommige kinderen denken dat koeien paars zijn. En overbemesten de landbouwers onze grond met oa te hoge nitraat concentraties? In het verre westen of oosten doen ze net hetzelfde, alleen hebben wij in Europa er geen last ervan. Waar is de moraal?
    De leerkrachten doen hun best al op donderdag door lekkere soep te maken. De biowinkel bracht al gezonde groenten voor de ambtenaren. Wanneer iets voor de leerlingen?

  2. Oxfam wereldwinkels onderschrijven duurzame handel, dat betekent dat we boeren in het Zuiden sterker willen maken via eerlijke prijzen en de korte handelsketen. We ondersteunen dezelfde ideeën voor onze boeren. Ons Worldshake-fruitsap toont hier ons engagement: 50% producten uit het Zuiden, 50% producten van bio-boeren bij ons. Movo 2015 – Vredeseilanden stond trouwens helemaal in het teken van de belangen van de kleine boeren bij ons die het erg moeilijk hebben. In ons assortiment vind je trouwens enkel producten die onze lokale boeren niet kunnen produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.