10 tips om een liefdesbrief te schrijven

Aaaaah, Valentijn staat weer voor de deur. Hoog tijd dus om de mensen om wie je geeft in de bloemetjes te zetten! Je wil hen graag tonen hoeveel ze voor je betekenen in een brief, maar je weet niet hoe precies. Wel, Reada houdt heel veel van zijn lezers en daarom hebben we speciaal voor jou al onze kennis samengelegd en deze lijst gecreëerd. Lees verder en maak iemand heel gelukkig!

Verzorg het uiterlijk!

Je staat op het punt om je diepste gevoelens te onthullen, dat doe je toch niet op een cursusblad vol met vlekken en doorgestreepte zinnen?

Overdrijven mag!

Waan je even Romeo/Julia en laat een stroom van met emoties doordrenkte woorden dramatisch uit je pen sijpelen.

Geef complimentjes!

Probeer wel geloofwaardig te blijven; als je schrijft dat iemand geweldig kan koken terwijl een blik hondenvoer smakelijker is dan zijn/haar keukencreaties, kan dit juist het omgekeerde effect teweeg brengen.

Vergelijkingen en metaforen geven je tekst nog een extra dimensie!

Zeg niet gewoon ‘Je ruikt lekker’, ga voor ‘Je ruikt als een bloemenweide vol prachtige madeliefjes en zonnebloemen, maar de mooiste bloem ben jij!’.  (Bonus: ook een topper bij schrijftaken)

Herhaal!

Wie wil nu niet duizend-en-één maal lezen hoe fantastisch en fenomenaal hij/zij is?

Vermijd vulgair taalgebruik!

Trek even je stoute schoenen uit en beperk je tot fraaie, poëtische woorden. Tenzij dit jullie relatie typeert natuurlijk…

Het is JOUW brief!

Maak hem zo persoonlijk als je kan en laat je ontvanger voelen hoe speciaal hij/zij voor je is. Dat bijzondere gevoel kan je bereiken door bijvoorbeeld:

inside jokes toe te voegen. Zo houd je je brief luchtig en tover je een glimlach op het gelaat van de lezer ervan.

Een handgeschreven, lekker ruikende brief is altijd een plezier om te ontvangen. Haal die kaft met Diddl-briefpapier maar onder het stof vandaan! Geen nood als je dit niet in je bezit hebt; een gewoon A4’tje, besprenkeld met parfum is ook altijd een topper gebleken!

Laat je inspireren door onze betrouwbare tips, maar het allerbelangrijkste dat wij je kunnen meegeven is…

Wees jezelf!

Als je dat onthoudt, dan mag je er zeker van zijn dat je liefdesbrief een succes wordt!

EXTRA TIP!

Voor diegenen die moeite hebben met het schrijven van een brief zo belangrijk als deze, zelfs na het lezen van al dit advies; geen paniek! Jullie geliefde schoolkrant heeft voor twee spectaculaire invulliefdesbrieven gezorgd, die je naast de automaten kan vinden. Nu staat niets je in de weg om al je teerbeminden een prachtige Valentijn te bezorgen!

img_20170201_121240058-copy

Hey, ik ben Dirk, 40 jaar en nog steeds single. Schrijf jij mij een brief?


geschreven door

Sandy Van den Bossche


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.