Op avontuur in de Hoge Venen

Dit jaar was hoogstwaarschijnlijk de avontuurlijkste Hoge Venen. Op 24 en 25 mei zijn de vierdejaars (onder andere mezelf) op stap gegaan. Het was een onvergetelijk reis die ik me nog lang zal herinneren. Ons verhaal begint om 7u20 op school toen de bussen vertrokken naar Eupen, Ovifat en Bevercé.

 

     

 

Na een 2 uur lange busrit kwamen we aan in de jeugdherberg van Eupen. Het was groot en gezellig, maar helaas kon er geen kampvuur doorgaan. Nadat de bagage was uitgeladen en iedereen klaar was om op pad te gaan, werden wij gedropt in groepjes van vier. Na enkele groepjes te passeren en geluncht te hebben, kwam mijn groepje aan het rode punt, waar we  een selfie moesten maken. De leerkrachten wilden een indicatie hebben van waar wij op de wandeling zaten. Natuurlijk luisterden wij heel braafjes en stuurden de foto door. Enkele honderden meters verder was de weg niet meer duidelijk en besloten wij om van het pad te gaan dat eindeloos de verkeerde kant op ging. Wij trotseerden een takkenbos en de hoge grassen van de Hoge Venen. Na elf kilometer te wandelen en geen flauw benul meer te hebben waar wij zaten, kwamen wij toch op de afgesproken plaats aan. De leerkrachten waren toch alweer te laat zeker. Met een uurtje rust en pijnlijke voeten zetten wij onze tocht verder die nog 9 km doorliep naar de jeugdherberg.

 

   

 

Eenmaal aangekomen, gegeten en de kamers verdeeld, konden wij beginnen aan de avondactiviteit waar iedereen al de hele dag naar uitkeek. De vier klassen in Eupen namen deel in de klassencompetitie van de jeugdherberg, een grote strijd om de eretitel. Na vijf rondes en een bonusvraag was zogezegd iedereen gewonnen . Wij weten natuurlijk dat dat onzin is, er kan maar één overwinnaar zijn. Helaas is de eretitel aan een andere klas toevertrouwd en zijn wij tweede geworden. Na die lange dag was iedereen blij om naar bed te gaan en niet meer te moeten bewegen tot de volgende ochtend.

 

Na een stevig ontbijt vertrokken we met de bussen naar een punt, waar we gingen wandelen richting het natuurcentrum. Door de overstromingen in Juli waren de houten paadjes grotendeels weggespoeld en lagen er bomen op de weg. We baande ons dus een weg door de modder en de plassen. Met modderige schoenen gingen we verder en lunchten we in de prachtige bossen van de Hoge Venen. Nadat wij eerst de jeugdherberg Beverse en dan Ovifat tegenkwamen, verbeterden de paadjes gelukkig. Eenmaal aangekomen aan het natuurcentrum, stonden de bussen klaar om te vertrekken naar huis. Na 15 km te wandelen is iedereen veilig en wel terug thuis geraakt.

 

  

 

De Hoge Venen waren vermoeiend, maar tegelijkertijd ook het toppunt van het schooljaar. Het was een knaller om het schooljaar mee te starten. Nu is het uitkijken naar de uitstap, waar we in het 6de naartoe zullen gaan . Ik wil zeker de leerkrachten nog eens bedanken om deze uitstap te organiseren. Zij hebben dat weer geweldig gedaan.

 


Geschreven door

[tooltip tip=” “]Sarah Simonts[/tooltip]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.