Top 10: de meest opvallende horecazaken in ons land

Deze tien restaurants zijn zorgvuldig samengesteld en in een willekeurige volgorde geplaatst. Elk exemplaar is uniek en steekt er wel met iets bovenuit. Deze lijst maakt ons alvast warm voor de heropening van de horeca dit weekend. Hopelijk zit er minstens eentje tussen waarbij het water in je mond loopt.

 

 • Restaurant ‘Dinner in the Sky

  Dit restaurant op een gezellige hoogte van 50 meter reist de hele wereld rond en heeft ook een tijdje in Brussel gehangen. Een dinertje kost al snel 250 euro, maar je krijgt er wel een unieke ervaring voor in de plaats. De volgende locatie van deze zwevende eetgelegenheid zal São Paulo zijn.

 • Restaurant ‘Dinner on the Lake

  Helaas is dit drijvende plaatsje ook onlangs weggehaald, maar recreatiepark De Schorre had in 2019 een restaurant op een van haar vele waterplassen. De boot vaart terwijl je kan genieten van een heerlijke maaltijd. Nu zijn er gelukkig wel drie andere te vinden in Brugge, Averbode en Willebroek.

 

 • Restaurant ‘Chef’s Club

  Deze pop-up van Gert Verhulst in Puurs is de ultieme belevenis om musicals in het Studio 100 theater te bekijken. Topchefs zoals onder andere Roger van Damme werken mee aan het menu. Heel de avond wordt de klant als VIP behandeld en alle zintuigen worden tot het uiterste geprikkeld.

 • Restaurant ‘Tram Experience

  Dit is waarschijnlijk het meest hobbelige etentje van allemaal. Dit initiatief van Brussel laat zijn gasten genieten van een enkele uren durende tramrit door Brussel in combinatie met een gastronomisch hoogtepuntje samengesteld door Michelinchefs.

 • Brasserie ‘Pakhuis

  Brasserie Pakhuis in Gent blaast de 600m² grote oude opslagplaats een nieuw leven in. De tafeltjes staan midden in de geschiedenis van het pakhuis en de brasserie heeft zelfs een terras. Pakhuis heeft een uitgebreid menu en straalt een mooie hoeveelheid karakter uit.

 • Restaurant ‘’t Zilte

  Dit tweesterrenrestaurant van Viki Geunes klinkt waarschijnlijk niet onbekend in de oren. Het bevindt zich op de negende verdieping van het MAS en brengt de gasten in de zevende hemel met een prachtig uitzicht op Antwerpen en hoge culinaire gerechten.

 • Restaurant ‘Le John

  In de statige Art-decogebouwen van het Sint-Lievenscollege in Antwerpen bevindt zich het toprestaurant Le John. Je wordt in het Engels begroet en bediend, waardoor je je al meteen in hoge sferen lijkt te bevinden. Het menu heeft verschillende specialiteiten voor de klant in petto.

 • Restaurant en bar ‘Burlesque

  Dit culinaire theater, zoals ze zichzelf noemen, bevindt zich in Antwerpen. De klant wordt verleid met een heerlijke portie humor en een joviale keuken. In samenwerking met dansschool Club Burlesque ontvangt het restaurant al bijna drie jaar met veel glitter en pikante humor zijn gasten.

 • Restaurant ‘Amadeus

  Dit ‘rode’ restaurant is bekend voor ribbetjes en Irish Coffee. Amadeus bedient haar gasten vlot en met een scherpe prijs. Dit restaurant springt in het oog vanwege het unieke interieur met vintage meubelen. En ja hoor, alles is in het rood.

 • Restaurant ‘Humus x Hortense

  Restaurant Humus x Hortense is een vegan restaurant in Brussel, en het is niet het eerste beste vegan restaurant om een beetje af te wisselen. Humus x Hortense is verkozen tot het beste vegan restaurant van de wereld door We’re Smart. Zeker de moeite dus. Chef Frank Fol is gepassioneerd door alles wat met de planten en groenten te maken heeft en laat zijn creativiteit spreken in de keuken. Je kan reserveren vanaf juni.

 

Moest je na het lezen van deze heerlijke lijst nog goesting hebben, kan je altijd inspiratie vinden in de samenstelling van De Tijd.

 


Geschreven door

[tooltip tip=” “]Carolien Denies[/tooltip]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.