Wat te doen tijdens de kerstvakantie

Nu we bekomen zijn van een zware reeks examens, kunnen we eindelijk genieten van een welverdiende kerstvakantie. Het is misschien voor velen een totaal andere vakantie dan gewoonlijk, maar daarom niet minder leuk! Voor diegenen die toch wat last hebben van verveling, voorziet Reada een kleine lijst aan leuke activiteiten (en het is niet alleen Netflixen).

 

We beginnen in de stad Antwerpen waar momenteel de Expo Van Gogh doorgaat, een speciale tentoonstelling van Van Gogh’s kunstwerken. Bezoekers lopen als het ware door de schilderijen die op de muren geprojecteerd zijn. Voor twee euro extra kan je zelfs een VR-bril opzetten om de ervaring nog levendiger te maken.

 

Na de expo nog steeds hongerig naar cultuur? Download dan de Antwerp Museum App waarmee je tal van tours door de stad kan maken en zo de meest interessante plekken passeert. Er zijn verschillende thema’s dus er is een tour voor iedereen!

 

Gelukkig is er ook een alternatief voor de cultuurliefhebbers die liever thuis blijven: Klub Kultuur is een Lintse organisatie die tijdens deze coronacrisis kleine artiesten een platform wil bieden. Op hun Facebookpagina vind je de livestreams van afgelopen weken. Je kan zo gratis en vanuit je zetel concerten bekijken. Klub Kultuur is van plan om ook na corona verder te doen, dus houd hen zeker in de gaten!

 

Mocht cultuur niet meteen je ding zijn, kan je nog altijd de natuur gaan ontdekken. Natuurpunt heeft allerlei wandelroutes in verschillende gebieden. Het leuke is dat er veel regionale routes zijn en je zo misschien je eigen buurt beter leert kennen!

 

Als je na al dat wandelen zin hebt in een snack, kan je de keukenprins of keukenprinses in jezelf bovenhalen: google eens een receptje of vraag er één aan je(groot)ouder. Langs een (lokale) winkel gaan en wat lekkers kopen is ook een optie die tevens je keuken proper houdt.

 

Natuurlijk zijn er ook de klassieke vakantie-activiteiten zoals boeken lezen, podcasts beluisteren, gezelschapsspelletjes spelen of eens een dagje Netflixen.

 

De Readactie hoopt in ieder geval dat iedereen een fijne vakantie heeft en kijkt vooral uit naar een (veel) beter 2021!

 


Geschreven door

[tooltip tip=” “]Noure Akki[/tooltip]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.