Bescherm onze bossen!

Deze zondag geen nieuw verslag van “De Grote Universiteitscompetitie”, want we willen de Week van het Bos even in de schijnwerpers zetten. Tijdens deze week wordt er extra aandacht besteed aan ontbossing, wat al jaren een probleem is. Helaas doen de overheden er weinig aan dus is het aan de gewone mens om actie te ondernemen! Reada verzamelde enkele petities zodat we samen de bossen kunnen redden. Tekenen jullie ook?

 

Ineos’ bos

Het chemiebedrijf INEOS wilt twee plasticfabrieken bouwen in de haven van Antwerpen. Daarvoor moet er 55 hectare bos gekapt worden. INEOS diende een ontbossingsaanvraag in en eind oktober wordt beslist of die goedgekeurd wordt of niet. Omdat de productie van plastic enorm vervuilend is en de aanwezigheid van cruciaal is voor onze planeet, willen we dit bos koste wat het kost redden.

 

Zennebeemden Bos

Het Zennebeemden Bos is een natuurgebied dat onder andere water bergt bij overstromingsgevaar. Nu wil Plopsaqua daar een pretpark bouwen, hoewel het gebied eigenlijk aangegeven stond als groene zone. De laatste jaren zijn er in Mechelen al heel wat kleine bossen gekapt en nu zou er nog meer groen verdwijnen.

 

Europese wet

Met deze petitie eist Greenpeace een Europese wet tegen ontbossing. De organisatie vraagt een wet die ervoor zorgt dat producten waarvoor bossen gekapt zijn niet meer op de Europese markt komen. Zo kunnen we onder andere het Amazonewoud mee beschermen.

 

We zijn op een paar fouten in ons artikel gewezen. Zo wordt het deel van het Zennebeemden Bos dat al op de Ferrariskaarten stond niet gekapt en is de andere petitie in verband met bos in Mechelen gewoon incorrect. We hopen dat we hiermee onze fout hebben rechtgezet. Reada heeft een belangrijke les geleerd: bronnen driedubbelchecken!

 

 


Geschreven door

[tooltip tip=” “]Ymke Cox[/tooltip]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.