De Grote Universiteitscompetitie (#1)

Nu de leerlingen van het hoger onderwijs ook in actie zijn geschoten, is het tijd om voor eens en voor altijd te bepalen welke universiteit de primus van Vlaanderen is. Op basis van verschillende factoren zochten wij dit uit en we bezorgen wij jullie elke zondag een uitgebreid verslag.

 

We beginnen met een evaluatie van de educatie, want een school zou geen school zijn als je er niets leerde. Jongeren worden klaargestoomd voor de werkwereld, maar daarvoor is een goede voorbereiding vereist en lessen zijn daar een deel van. Voor deze ronde baseerden we ons op statistieken van Times Higher Education die jaarlijks alle universiteiten ter wereld rangschikken. Ze focussen vooral op de kwaliteit van het onderwijs, de populatie van de school en het aanbod. Als we alle Vlaamse universiteiten uit de lijst van meer dan 1000 halen, zien we het volgende:

 

  • KU Leuven (plaats 45)
  • Universiteit Gent (plaats 103)
  • Universiteit Antwerpen (plaats 170)
  • Vrije Universiteit Brussel (plaats 253)
  • Hasselt University (plaats 355)

 

Het is duidelijk dat al de universiteiten het goed doen: ze strandden allemaal in de eerste helft, maar koploper Leuven slaagde erin om een plekje in de top 50 van de wereld te veroveren. Opmerkelijk is ook dat er precies evenveel vrouwelijke als mannelijke studenten ingeschreven zijn op de universiteit. Een indrukwekkende prestatie die de Universiteit van Leuven ook de winnaar van de eerste ronde maakt.

 


Geschreven door

[tooltip tip=” “]Noure Akki[/tooltip]
[tooltip tip=” “]Bastian Geibel[/tooltip]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.