De Grote Universiteitscompetitie (#5)

Publieke opinie

 

De publieke opinie is bepalend op verschillende vlakken. Ook voor onze Universiteitscompetitie is het belangrijk om te luisteren naar de mening van de mensen. Via Instagram hebben we een poll gelanceerd om vooral jongeren te bereiken.

 

Sommigen hebben op meerdere opties gestemd, maar om het eerlijk te houden hebben we slechts de eerste keuze van die personen genomen. Als we de “dubbelstemmen” weglaten, komen we op een totaal van 119. Er waren zes mogelijke opties: KU Leuven, UGent, Uantwerpen, UHasselt, de VUB of een steunbetuiging aan de hogescholen. Die laatste gaan we niet verrekenen in het klassement, maar we vinden toch dat de hogescholen ook het vernoemen waard zijn.

 

Universiteit  Aantal behaalde stemmen
KU Leuven 34
VUB 10
UAntwerpen 31
UGent 16
UHasselt 10

 

Het was een nek-aan-nek race tussen de KULeuven en de UAntwerpen, maar al bij al haalden de Brabanders het met een voorsprong van 3 stemmen. De bronzen medaille is voor de UGent en de laatste plaats wordt gedeeld door de VUB en de UHasselt. Met twee verliezen is altijd leuker dan alleen, nietwaar?

In het globale klassement staan de UGent en de KULeuven nu naast elkaar met elk twee gewonnen rondes. Alles zal afhangen van de finale die nog op de planning staat!

 

We kunnen jullie alvast garanderen dat het een spectaculaire finale zal zijn dus houd zeker onze sociale media kanalen in de gaten voor meer informatie!

 


Tussenstand:

 

  • Universiteit Gent (2 punten)
  • KU Leuven (2 punten)
  • Universiteit Antwerpen (1 punt)
  • Vrije Universiteit Brussel (0 punten)
  • Hasselt University (0 punten)

Geschreven door

[tooltip tip=” “]Noure Akki[/tooltip]
[tooltip tip=” “]Bastian Geibel[/tooltip]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.