Digisprong op Sint-Rita

In Sint-Rita zijn de computers in alle lokalen weggehaald, maar geen paniek, er zijn laptops in de plaats gekomen. Want vanaf dit jaar krijgt iedereen vanaf het eerste middelbaar tot en met het derde middelbaar laptops van de school.

 

De regering heeft besloten om voor alle scholen wat geld aan de kant te zetten, zodat alle scholen de leerlingen laptops kunnen aanbieden. Op Sint-Rita Campus College staan ze al heel ver met de vernieuwing, alle leerlingen van het eerste tot en met het derde middelbaar hebben nieuwe laptops gekregen. Nu iedereen een laptop heeft, is het voor sommige lessen zoals OLC of toetsen en taken makkelijker om te volgen. Alleen is het soms moeilijk de laptop samen met je schoolspullen te combineren. Hier zijn de meningen van een  paar leerlingen:

 

Anoniem 3GLB: “Gemakkelijk voor kinderen dat geen laptop thuis hadden en vroeger moest je zelf een laptop kopen zo was het ook moeilijker met de juiste versie.”

Anoniem 3GLB: “Ik vind het [de digisprong] goed omdat mensen die geen laptop hebben of geen enig kind zijn en maar één computer hebben voor het gezin dat ze een mogelijkheid hebben om online te werken.”

Anoniem 2GLB: “Ik vind het [de laptops] best nog wel een goede kwaliteit maar het zou misschien een beter software kunnen zijn maar voor de rest is het echt wel een goed initiatief.”

Anoniem 6GL: “De digisprong levert fundamentele problemen op zoals langere wachtrijen bij de IT, vol eerstejaars met computerproblemen…”

Anoniem 5HW:  “Waarom wordt enkel de mening van GL gevraagd?”

 

 


Geschreven door

[tooltip tip=” “]Nina De Buysscher[/tooltip]
[tooltip tip=” “]Larissa Janssens[/tooltip]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.