Resultaten Grote Enquête: bereid u voor!

Na vele slapeloze nachten vol gepieker over de uitslag van de Grote Enquête kunnen we u eindelijk (niet) geruststellen. Met veel tromgeroffel maken we graag de bloedstollende resultaten bekend.

Met dank aan maar liefst 534 mensen, waarbij alle geslachten nagenoeg gelijkmatig vertegenwoordigd worden, krijgt Reada eindelijk een glasheldere kijk op de verschillende aspecten van het Ritaanse lessenaanbod. In wat volgt baseren we ons op een waaier van leeftijden, waarbij de oud-leerlingen lichtelijk overheersen. Toch moeten we vermelden dat de gegevens niet geheel sluitend zijn: dit resultaat vormt slechts de mening van een beperkte groep en niet van onze gehele school. De eerste graad staat immers jammer genoeg niet te springen om zijn mening te uiten. Hun antwoorden (slechts 2%, 10 inzendingen) zijn dus vrijwel verwaarloosbaar en niet in het verdere verloop van deze serie verwerkt.

Veel te lang geleden, toen de heilige Maria nog over de A-gang waakte, leverden jullie enthousiast een antwoord op onze vragenlijst. Daarin benoemden de deelnemers van de enquête de belangrijkste reden om een richting te kiezen en welke middelbare studies het meeste werk eisen. Ook oordeelden jullie of er sprake is van eventuele werkdruk op het Sint-Ritacollege. Daarnaast kroonden jullie enkele vakken tot boeiendste lessen en bepaalden jullie welke opleidingen het meest pertinent zijn voor later. Naast dat alles vonden jullie een nieuw vak uit en doneerden extra uren aan enkele lessen die het interessantst blijken te zijn. (zie verder)

meer-uren-met-opschrift

Begerig trokken onze kritische lezers met behulp van enkele muisklikken een reeks vakken in twijfel en schonken de vrijgekomen uren aan een andere taal of wetenschap. Uit de antwoorden bleek dat jullie graag drie vakken de deur uit zien gaan. Deze maken plaats voor andere, bestaande studieonderdelen, die enkele uren extra verdienen. Aangezien Reada deze cijfers als een wereldschokkend gegeven ziet, leggen we tijdens de komende artikels de feiten voor aan enkele vakexperts. Met andere woorden komen jullie per aflevering de reactie van een professional te weten.

minder-uren-met-opschrift


geschreven door

Sofie Olivier

Clemence Van Ginneken

Marie Verhoeven


5 gedachten over “Resultaten Grote Enquête: bereid u voor!

  1. Ik dacht dat dit ironisch was! Ben benieuwd naar de opsplitsing van de resultaten tussen leerlingen – oud-leerlingen – ouders.
    Heb zelf altijd beweerd dat het vak godsdienst zich niet utilitair hoeft te bewijzen maar waardevol is in zichzelf. Welke aap geeft trouwens nog poëzie, kunst, filosofie? Daar kan je óók niets mee doen. Let maar op, voor je het weet zagen ze ook die poten af en wordt alles op zijn of haar nut getaxeerd. En dan de mensen nog. Wie is er ook al weer overbodig in een louter economische benadering van de werkelijkheid? Juist ja, wie niet opbrengt. Fijn wereldbeeld. Ocharme.

  2. Ik zal hierop reageren maar ik wil mijn antwoord wikken en wegen. Wat ik alvast kwijt wil: u kan zich niet inbeelden welk een indruk dit op mij nalaat. Echt intriest. Slechte verliezer of gedreven believer? Het is wat het is: intriest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.