(Toch niet) High School Musical

Je wist het misschien nog niet, maar momenteel is Sint-Rita een aantrekkingspool voor studenten uit de hele wereld. De verscheidenheid van ex-Japanners tot voormalige Amerikanen doet bij ons nieuwsgierige vragen opborrelen. Hun belevenissen zetten we in deze reportagereeks in de spotlights.

Onze eregast in deze eerste aflevering is Freyja Peeters. Twee jaar geleden onderbrak ze haar Sint-Ritacarrière en verhuisde ze naar de Verenigde Staten. We zijn blij dat ze terug is en zoomen in deze reportage in op haar fascinerende ervaringen.

Toen ze in 2014 naar Summit in New Jersey vloog, waren haar eerste glimpen oogverblindend en indrukwekkend. Door het vliegtuigraampje schitterde een spiegelpaleis van gigantische wolkenkrabbers. De Amerikaanse wonderwereld ging voor haar open.

Dankzij de nabijheid van New York kreeg Freyja de kans om vele verborgen plekjes van ‘de stad die nooit slaapt’ te leren kennen. Voor haar was Broadway ongetwijfeld de place to be. Daar genoot ze op en top van onvergetelijke musicals. Dankzij High School Musical kreeg ze een duidelijk beeld van het Amerikaanse schoolleven.

Ιedere school organiseert populaire teamsporten zoals basketbal, baseball en American football, dit alles met de nodige cheerleaders en mascottes. Zelf zat Freyja in de zwemclub. Met een iconische gele bus reisde ze naar de match. De teamspirit zorgde telkens voor een stevige dosis adrenaline.

15058700_1786045418311507_604122005_n

Naast de klassieke sporten vonden de gekke Amerikaen ook Lacrosse uit,
een
sport die wordt gespeeld met een harde rubberen tennisbal. Eigenlijk is het een mengeling
van
basketbal, American football, hurling en ijshockey.

Wat haar altijd zal bijblijven is het ochtendritueel. Elke 15049654_1786043941644988_650731833_ndag begint met een belofte van trouw, ook
wel  
pledge of allegiance genoemd. Men hijst dan de Amerikaanse vlagen eert de republiek. Van die vaderlandse trots kunnen wij nog wel wat opsteken.

Tijdens de strenge winters ben je vrij om op Snowdays – dagen waarop het onophoudelijk sneeuwt – te kiezen of je al dan niet naar school gaat. Een dilemma voor velen! Blijf je thuis dan heb je een dagje vrij. Ga je toch, dan start je zomervakantie een dag vroeger.

Naast New York stonden Alaska, Jamaica en Los Angeles ook op haar bucketlist. Wat haar tijdens deze bezoeken telkens in het oog sprong, was de lichaamsbouw van de Amerikanen. In tegenstelling tot de clichés waren de inwoners van deze grote steden helemaal niet dik. Sterker nog, je trof zwaarlijvige mensen vooral aan in dorpjes, zelden in de big city.

Vandaag geniet Freyja nog steeds van die vele mooie herinneringen. Hopelijk voelt ze zich bij ons als een dartelend visje in het water.


geschreven door

Sofie Olivier


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.