Sint-Rita’s Got Talent

Vorige vrijdag was het weer zover:de eerste- en tweedejaars konden al hun enthousiasme en frustraties kwijt op het Vrij Podium. Ook dit jaar waren er weer prachtige stemmen en grappige dansjes om je helemaal bij te laten gaan. Reada was erbij met haar eigen jury én eigen prijs. Wij hebben voor jullie onze top vijf opgesteld zodat jullie toch een beetje kunnen meegenieten.

NUMMER 5: Praying

Deze twee meiden verrasten ons met hun moderne dans, een stijl die je niet vaak tegenkomt tussen alle hiphopdansjes. Hun moves waren perfect op elkaar afgestemd en het krachtige, emotionele nummer, Prayin’ van Kesha, maakte toch enkele gevoelens bij ons los. Als de dames zo voort doen, zijn wij er zeker van dat ze op nog grotere podia zullen verschijnen.

_dsc0338

 

 

 

 

 

 

NUMMER 4: Magalie

Ze is een ware nachtegaal. Dit moedige meisje besloot volledig op haar eigen stem te vertrouwen  en terecht: met haar keelklanken kreeg ze zelfs zonder achtergrondmuziek de hele zaal stil. Ze zong de sterren van de hemel en dat in het Frans. Hoedje af, of beter gezegd: chapeau!

_dsc0540

 

 

 

 

NUMMER 3: De Wheelies

Een dikke pluim voor 2GL. De Wheelies hielden een uitzonderlijk eerbetoon aan Jorrit, u allen welbekend als de jongen met de bijzondere begeleider en de rolstoel. Zijn klasgenoten hebben eveneens van die stoelen met wielen gehuurd en hiermee een rolstoeldans gehouden. Het ene deel van de klas liet zijn poepje rusten in een stoel die door de andere helft werd voortgeduwd. Hun handen en voeten deden dan het werk voor. Met gebruik van glowsticks kregen de dansers het publiek extra enthousiast! Ons hart werd gevuld met liefde dankzij deze empathische act.

_dsc0158

 

 

 

 

NUMMER 2: Jazzper

Of beter gezegd: de rockstar. Een kleine man die met één zucht het publiek omver blies, en neem dat maar letterlijk. Met de saxofoon in de hand  hij de populaire soundtracks uit geliefde films zoals Harry Potter, Pirates of the Caribbean en nog veel meer. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, werd hij begeleid door een filmpje waarin de fragmenten van de movies worden getoond. Werkelijk een talent!

_dsc0417

 

 

 

 

 

 

NUMMER 1: The karate girls

Wat een spanning, wat een concentratie, wat een schoonheid. Deze jonge karateka bracht ons een knap voorproefje van haar sport. Haar twee collega’s gaven extra pit aan de act met hun spectaculaire acrobatische toeren.Vele monden vielen open van verbazing! Met hun ongelooflijke kracht en lichaamsbeheersing wisten ons te overtuigen van het feit dat ze die eerste plaats absoluut waard zijn en dat ze de Reada-prijs verdienen.

_dsc0611

 

 

 

 

 

Wat een acts, stuk voor stuk beeldig, creatief en origineel. De hele Reada-jury werd ferm van haar sokken geblazen. You ALL did great!

Foto’s door Tom Van der Auwera


geschreven door

Rosalie Custers

Kato Tuinstra

Lander Huyck

Lola Ruyters


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.