Toerist in Eigen Land #1 : Abdij van Villers

Toerist in eigen land #1: Abdij van Villers-La-Ville

 

De Abdij van Villers, gelegen in het hartje van Waals-Brabant, is een imposante abdij die dateert uit de 12e eeuw, zeker een reisje waard. Deze historische abdij was ooit een belangrijk religieus centrum en is nu een adembenemende ruïne. De overblijfselen van de abdij, met zijn indrukwekkende gotische architectuur en weelderige tuinen, inspireerden al talloze romantische zielen zoals kunstenaar Victor Hugo.

Het omliggende landschap van Villers-la-Ville is adembenemend en biedt talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Het ligt midden in een groene oase, waar wandelaars en natuurliefhebbers kunnen genieten van prachtige bossen, weiden en rivieren in de omgeving. Er zijn ook tal van wandel- en fietspaden die de natuurlijke schoonheid van de regio onthullen.

De plek biedt ook verschillende tuinen aan in zijn complex. Zo is er een tuin van de oude geneeskrachtige planten, de Geurentuin, de tuin van de Abt en de tuin van de Monniken. Er wordt ook aan wijnbouw gedaan en er is ook een meditatiepad aanwezig om zelf aan contemplatie te doen op een natuurlijke wijze.

Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van historische ruïnes, genieten van een lokaal biertje, of wandelen in de ongerepte natuur, deze plek heeft voor elk wat wils.

Hoe geraak je er? -> 2 km van treinstation Villers-La-Ville tussen Charleroi en Ottignies of eigen vervoer.

 

Aline Millet

Karel Stoffelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.