Wat brengt 2016?

Al is het begin van het nieuwe jaar al even geleden, toch kan het toch nog verrassingen met zich meebrengen.

Feestzaal 2.0

Veel mensen vragen zich af hoe lang de oude turnzaal nog overeind blijft. Wel, het antwoord is: niet lang meer! In het voorjaar gaat de turnzaal plat. Wel om twee redenen:

  1. Je mag pas op 20 meter afstand van de expressweg beginnen bouwen. En de huidige turnzaal staat veel dichterbij de snelweg dan 20 meter.
  2. Zoals je misschien al hebt gemerkt, is het gebouw niet meer in de beste staat. Het is niet meer zo veilig om langs de muren rond te klauteren.

In de plaats zou er dan een gebouw komen met 6 klassen en een nieuw sanitair op de benedenverdieping. Op de eerste verdieping zullen we dan een sporthal en een polyvalente ruimte vinden.

Automaten terug

Ook zouden de automaten terugkomen en deze zouden dan in de wc’s van het E-blok geplaatst worden. Uiteraard zouden de wc’s dan verdwijnen. De ongezonde snacks en dranken zouden dan wel vervangen worden door gezondere en minder suikerhoudende producten.

Kunst op school

Los van het feit dat een deel van onze school opnieuw zal transformeren tot een heuse bouwwerf, zullen er ook nieuwe deuren opengaan voor de creatievelingen onder ons. Letterlijk dan, want elke donderdagmiddag zal de deur geopend zijn voor zij die hun kunstzinnige verlangens willen stillen. Drie hoeraatjes voor meneer Van Doorn & Van Meel, want zij  startten dit initiatief op.

Elke donderdagmiddag zal een lokaal in het K-blok transformeren tot een heus kunstlaboratorium waar alle leerlingen welkom zijn. Een kunstenaar levert het mooiste resultaat met eigen materiaal, dus men verwacht dan ook dat dit wordt meegenomen. Voor de musici is er een mogelijkheid om gezellig wat te ‘jammen’ in het muzieklokaal.

Zak onderuit op maandag

Kijk je liever naar een kunstwerk in plaats van er één te maken? Dan klinkt dit je als hemelse muziek in de oren: elke maandagmiddag zal een lokaal  worden omgetoverd tot een knusse mini-bioscoopzaal. Wegens de beperkte duur van de middagpauze, zullen er enkel series worden gespeeld. Drie hoeraatjes voor de leerlingenraad deze keer die met dit project kwam opdraven. Verwacht zeker geen saaie, educatieve reeksen. Integendeel: het uitgebreide gamma bevat series zoals o.a. Friends en Spitsbroers. Haal die popcorn maar al boven!

Jutte Callaerts en Charlotte Vanhandenhove

Een gedachte over “Wat brengt 2016?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.