10 Films om op Halloween te zien

De herfstvakantie is ondertussen begonnen en om Halloween te vieren heeft Reada een reeks films uitgekozen die geschikt zijn om deze dag te zien. De films zijn gerangschikt van kinderfilms tot trauma voor het leven dus er zal wel een film in zitten voor iedereen.

 

  • Coraline

Alhoewel Coraline een kinderfilm is, vonden wij dat deze zeker in ons lijstje moest staan. Het verhaal gaat over het meisje Coraline dat net is verhuisd en ongelukkig is. Ze komt dan terecht in een alternatief universum dat perfect lijkt, maar is het wel zo perfect als het eruit ziet? Deze klassieker is de perfecte film voor mensen die Halloween willen vieren zonder de horror, maar met de nodige spanning.

 

  • The Witches

“The Witches”, een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl, toont hoe een jongen genaamd Bruno verzeild geraakt in een hotel vol heksen die hem in een muis willen veranderen. Hoewel de film bedoeld is voor kinderen zijn de scènes enigszins eng en zeker spannend. Voor iemand die minder goed tegen horror kan is deze film dus zeker een aanrader.

 

  • Chucky reeks

“Chucky” vertelt het verhaal van een seriemoordenaar wiens geest vast komt te zitten in een kinderpop. De pop belandt in de handen van het jongetje Andy en zal daarna Andy en zijn  moeder proberen te vermoorden. Hoewel het plot angstwekkend is, zorgt Chucky’s humor voor een komische opluchting. De film is dus een goed startpunt voor beginnende horror fans. Chucky heeft ook vele vervolgen dus het is ook fijn om een namiddag al de Chucky films te zien.

 

  • Halloween reeks

De naam “Halloween” verklapt al dat deze film bestemd is voor Halloween. Het verhaal gaat over de ontsnapping van Michael Myers die als kind zijn zus had gedood. Hij start dan een moordpartij door zijn geboortestad en op de nacht van Halloween slaat hij toe. De enge muziek en gruwelijke moorden zorgen ervoor dat de film zeer spannend is. Er zijn ook meerdere opvolgers van de film dus ook zeker een aanrader voor bingewatchers. 

 

  • It chapter 1 & 2

In “It” terroriseert het monster It al jaren het stadje Derry. Wanneer het dit opnieuw probeert te doen in 1988 krijgt het weerstand van een groep kinderen. Ze verslagen het helaas niet waardoor ze 27 jaar later terug moeten keren naar Derry om “It” te verslaan. De film zelf kan op momenten schrikwekkend zijn, maar over het algemeen blijft het voorspelbaar en blijft de angst niet lang duren.

 

  • The Conjuring universum

“The Conjuring” en zijn vele vervolgen en spin-offs vertellen verhalen over verschillende geesten en bovennatuurlijke wezens. Alle verhalen volgen ongeveer hetzelfde plot maar zijn allemaal ook eng. De hoeveelheid jumpscares is soms storend maar ze zorgen er wel voor dat de films benauwend blijven. De reeks films zijn dus zeker al voor mensen die toch al horror al beter aankunnen.

 

  • Saw reeks

“Saw” en de daaropvolgende films zijn gevuld met afgrijselijke martelscènes en pakkende plottwists. Zeker de eerste film is een aanrader aangezien die zeer mysterieus is en de kijker zelf het mysterie moet proberen te doorgronden. Hierdoor wordt de film meer angstwekkend. De andere films zijn volgens ons lager in kwaliteit, maar nog steeds fijn om te bekijken. 

 

  • The Silence of the Lambs

“The Silence of the Lambs” is meer een thriller dan een horrorfilm, maar de goed doordachte scènes evenaren het genre helemaal. De film zelf vertelt over hoe de nog in opleiding FBI-agente Clarice met de kannibaal Hannibal interviews moet doen om informatie te krijgen over een andere seriemoordenaar Buffalo Bill. De film wordt steeds spannender als Clarice dichter en dichter komt bij Buffalo Bill. Door het fenomenale acteerwerk van Anthony Hopkins en het schrikwekkende cameragebruik wordt de film een geweldige ervaring.

 

  • The Shining

“The Shining” is een film voor echte kenners van het horrorgenre. De film toont hoe Jack en Wendy samen met hun zoon Danny een hele winter moeten blijven in een spokend hotel in de bergen. Daar wordt Jack krankzinnig en zal hij zijn eigen familie willen vermoorden. De film is enorm bloedstollend en geheimzinnig en de angst door de film kan blijven naslepen.

 

  • Psycho

“Psycho” is dé film voor echte horror veteranen. Hoewel het een uitstekende film is, heeft het veel van zijn populariteit verloren omdat het een oudere film is. De film geeft weer hoe Marion brutaal vermoord wordt en de zoektocht van haar zus om de dader te vinden. De film werkt elk personage, en vooral de moordenaar, psychologisch diep uit. Samen met de meeslepende muziek zorgt dit ervoor dat “Psycho” één van de meest huiveringwekkende films is.

 

Veel plezier met je nachtmerries!


Geschreven door

Sarah Cox

Kaat de Groote

Ilona Beens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.