De strijd der jeugdbewegingen

Daar staan ze dan. Allemaal naast elkaar, klaar om de strijd aan te gaan. Naast de twee publieksfavorieten Scouts en Chiro, staan de andere drie onzeker te wachten op het startschot. KSA doet samen met KLJ een beetje stoer, omdat ze toch hun kansen ook nog groot inschatten, maar FOS Open Scouting staat er toch eerder nerveus bij. Ze mogen dan wel wereldwijd populair zijn, in België zijn ze nog redelijk onbekend.

 

Het publiek begint af te tellen. Ze zijn met duizenden verzameld om dit duel mee te maken.

 

5…

 

4…

 

3…

 

Nog voor ze aan één zijn, loopt FOS Open Scouting angstig weg. Ze zijn met te weinig, ze zouden het nooit halen. Er gaat een lichte teleurstelling door het publiek, maar het aftellen wordt al snel hernomen.

 

2…

 

1…

 

De strijd is begonnen.

 

KSA voelt zich moedig en deelt de eerste steek uit aan Chiro: “Wij bestaan al sinds 1928!” roepen ze. Daar kan Chiro niets tegen zeggen, ze bestaan immers pas sinds 1934. Dit is echter buiten Scouts gerekend: “Onze jeugdbeweging is er al sinds 1912! Niemand kan daar tegen op!” Het publiek juicht. Ze zijn opgewarmd en klaar voor de volgende zet.

 

Het zelfvertrouwen van Scouts groeit en ze besluiten hun pijlen te richten op KLJ. “Hey kleintjes, jullie weten toch dat wij 500 groepen hebben over heel België? Daar hebben jullie niets op te zeggen hé!” Niet alleen KLJ, maar ook KSA krimpt ineen: ze hebben beiden 260 groepen in België. Chiro houdt zich echter niet stil: “Ha, Scouts, wij bestaan uit maar liefst 898 groepen! Wat denken jullie daarvan?”

 

Het publiek gaat helemaal uit hun dak. Het was ondertussen ook duidelijk dat deze strijd een duel zou worden tussen Scouts en Chiro. De beide jeugdbewegingen begonnen allerlei verwijten naar elkaars hoofd te slingeren en hier en daar ontstonden kleine relletjes. “Chiro cacao, afgelekte frisco!” “Chiro blinkt, Scouts stinkt!” Zo ging het maar door.

 

Na enkele uren begon het publiek af te druipen, omdat er geen einde leek te komen aan het duel. Noch het publiek, noch de jeugdbewegingen zelf konden een beslissing nemen.

Beslis jij mee deze strijd? Ga dan nu naar onze Insta en stem voor jouw favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.