Rita Papers IV: Roggemans

Dit jaar voerde het college een vloot Acer laptops in voor de vijfdejaars. Ze zijn al beter dan de technologisch hoogstaande wafelijzers die men vorig jaar rechtstreeks uit de keukenafdeling van MediaMarkt (die zoals u weet een beetje gek zijn) aankocht, maar degelijk kunnen deze typemachines niet genoemd worden. Als hij nu nog werkt, mag u zelfs van geluk spreken.

Toch is het maar goed dat de laptops hun intrede hebben gemaakt op het college. Het kerkje-cum-bakstenen-muren mag er dan langs buiten uitzien alsof het hier al sinds de Big Bang staat (wat vermoedelijk ook het geval is), binnenin is Rita bezig aan een heuse technologische revolutie. Alles begon toen enkele jaren geleden het eerste computerlokaal werd ingericht. Later begon het college met de verhuur van prehistorische laptops. Vandaag zit iedereen achter zijn eigen laptopje, duchtig noterend tijdens lessen die mateloos boeien. Inderdaad, u kan wel degelijk noteren op uw laptopje. Niet dat het daarvoor ingevoerd is in ons college natuurlijk. Dat geschenk is aan een stille weldoener te danken. De heer Roggemans vond het tijd om elke leerling te laten kennis maken met de levensvreugde van Tetris (voor de old school kids) en www.agar.io. Hij pleit dus al jaren voor hun intrede. En dat noteren: ach, dat nemen we er wel bij…

READA-tip: maak genoeg oogcontact met de leerkracht en knik af en toe eens bevestigend, ook al begrijpt u er geen bal van. Op deze manier zal leerkracht-lief niets in de gaten hebben en kan u lekker doorgaan met wat u ook bezig bent op uw Acertje.

Achter die technologische revolutie gaat dus het meesterbrein van de heer Roggemans schuil. Hij mag er dan uitzien alsof zijn schaar zoek is en zijn kapper al lange tijd op pensioen, maar dat doet niet af aan zijn kennis van de krochten van het internet.

Disclaimer: zoals u ongetwijfeld weet mag u die typemachines enkel updaten als u tijd, stroom en internet heeft. Roggemans out.

Zoals u misschien wel weet, bestaat er zoiets als de horrorsroom, een heuse dungeon waar enkele vuurspuwende dragons ons beschermen van de gevaarlijke monsters die zich op het internet bevinden. Wat ze daar na de schooluren uitspoken, zal ik u besparen, maar vier informatici in één ruimte is een gevaarlijk opzet, daar hoef ik geen tekeningetje bij te maken.

Meneer Roggemans doet al die weldadigheid natuurlijk niet voor niets. Om een bezoek aan de kapper te kunnen betalen, moet hij dringend geld in het laatje krijgen. Daarop had de man een ingenieus idee. Google is al jaren bezig met het verzamelen van gegevens. Roggemans zag zijn kans en begon op het Sint-Ritacollege onze gegevens te verzamelen. Hij verkoopt ze dan door aan de techreus voor een hele hoop geld. Hoe gaat dat in z’n werk?


Het masterplan

  1. Roggemans bouwt een draadloos netwerk uit op het college.
  2. Op dit mager beveiligde netwerk beginnen een duizend-tal onschuldige kindertjes te surfen.
  3. Roggemans verzamelt hun zoekgeschiedenis.
  4. Roggemans eet popcorn, overziet zijn werk en lacht geniepig: MUHAHAHAHA!

Wees dus gewaarschuwd: Big Roggemans is watching you. Denk twee keer na voor je nog eens onkuise websites opent tijdens de lesuren.

Daar stopt het echter niet voor de IT-draak. Hij begon laatst mails rond te sturen waarin hij de vijfdejaars vroeg hun telefoonnummer in te vullen op ELO, ‘zodat je bereikbaar bent op een uitstap’. Wat hij daarmee van plan is, weten we nog niet, maar we hebben wel een sterk vermoeden.

Roggemans is al jaren actief op alle datingsites die hij maar kan vinden op het zeer wijde web. Tinder, Badoo, Blender, MeetMe, online-daten.be, the list goes on. Helaas voor onze arme stakker werd hij keer op keer naar links geswiped (voor de Tinder-analfabeten, dat betekent evenveel als: “Oei, een baardje en verwilderd haar! Volgende!”) Roggemans probeerde dus een andere aanpak. Hij vroeg alle gsm-nummers op van de leerlingen, zodat ze bereikbaar zouden zijn in Amsterdam ‘in geval van nood’. Verwijder dat nummer dus maar snel terug uit uw ELO-profiel.

Roggemans zien wandelen door ons college is een zeldzame gebeurtenis. Enkel bij hoge nood verlaat hij zijn coder dungeon om een op hol geslagen Wi-Fi router te temmen, of als zijn blondgelokte Khaleesi, Daenerys Targaryen, ‘haar favoriete draakje’ oproept tot de strijd. Als dat gebeurt, haalt u er maar beter de brandblusser bij!

tumblr_mob8y0dxkf1qcbanwo1_500


geschreven door

pieter decat


Een gedachte over “Rita Papers IV: Roggemans

  1. Gelukkig wist Roggie ons de afgelopen les nog volgende mooie spreuk mee te geven:

    ” What I hear, I forget. What I see, I remember. What I do, I understand. ”

    Diep, Roggie! Ik twijfel er echter aan of hij al zijn geheimzinnige praktijken alleen onderneemt… Wie houdt zich schuil in zijn schaduw? Dit vraagt om diepgaand onderzoek! Ontmaskeren die handel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.