Tante Rita Voorspelt

Het leven is onvoorspelbaar, maar niet voor tante Rita! Kom hier te weten wat voor moois het leven ons de komende tijd brengt.

Steenbok (23/12 tot 20/01)

school:
Jouw schoolresultaten kunnen altijd nog een beetje beter. Tijd om een tandje bij te steken zodat je terecht trots kan zijn op wat je bereikt hebt.

liefde:
Je bent al vaak gekwetst in het verleden en dat weerhoudt je om nieuwe liefdes op te zoeken. Gelukkig is elk individu uniek en kan je er van op aan dat niet iedereen het slechtste met je voorheeft. Stel je open om nieuwe mensen te leren kennen en wie weet kom je de ware wel tegen.

geld:
Iedereen weet dat eten fenomenaal lekker is, maar probeer je uitgaven aan eten en drinken te beperken zodat je wat overhoudt om in iets anders te kunnen investeren.

Waterman (21/1 tot 18/2)

school:
Al is je leerkracht niet altijd even vriendelijk en sympathiek, hij/zij blijft degene die je testen, taken en – niet te vergeten – examens verbetert. Probeer je attitude tegenover hem/haar te verbeteren. Zo zal hij/zij niet meteen slechtgezind zijn als hij jouw test/taak/examen begint te verbeteren.

liefde:
Het is moeilijk om je te focussen op nieuwe mensen omdat die ene door je hoofd blijft spoken. Probeer hem/haar los te laten. Als die ene persoon na al die tijd nog steeds niets in je ziet, is hij/zij waarschijnlijk simpelweg niet de juiste voor jou. Is het tijd om je pijlen op iemand anders te richten?

geld:
Let op met geld uitgeven aan nutteloze dingen. Voor je het weet ben je blut en heb je niet genoeg geld meer om uit te geven aan de echt belangrijke dingen. Activiteiten met vrienden wil je voor geen geld missen!

Vis (19/2 tot 20/3)

school:
Er is niets aan te merken op jouw inzet voor school. Je behaalt goed resultaat na goed resultaat. Je mag best tevreden zijn! Let wel op dat je niet verloren geraakt in je schoolwerk.

liefde:
Iedereen om je heen lijkt verliefd of in een relatie. Geen stress! Je bent nog jong, je hebt nog genoeg tijd om iemand tegen te komen. Geniet nu ten volle van het gezelschap van je vrienden en vriendinnen, want dat is minstens even leuk!

geld:
Je impulsieve beslissingen blijken steeds weer uit te draaien op miskopen. Probeer je aankopen toch nog eens te heroverwegen.

Ram (21/3 tot 20/4)

school: Breng orde in je notities. Het zou zonde zijn als al de tijd die je in je samenvattingen hebt gestoken verloren zou gaan omdat je ze simpelweg kwijt bent. Waarom dubbel zoveel tijd steken in schoolwerk? Je hebt genoeg andere dingen aan je hoofd.

liefde: Stop met wachten tot hij/zij stuurt. Blijf niet bij de pakken zitten en neem een keer zelf initiatief! Dat zal je liefste zeker kunnen appreciëren.

geld: Mooie spullen hoeven daarom niet altijd duur te zijn. Ga ook op schattenjacht op onverwachte, nog onbekende plaatsen…

Stier (21/4 tot 21/5)

school: Werk aan je uitstelgedrag. Je weet zelf dat je niet morgenochtend, tijdens de speeltijd of voor de les nog zal leren voor die ene toets. Het zal je punten en jezelf goed doen als je weet dat je gerust kan zijn omdat je goed geleerd hebt.

liefde: Je bent vaak te veeleisend. Schrijf hem of haar niet te snel af en probeer hem of haar eerst beter te leren kennen voordat je je oordeel velt. Misschien komt de liefde wel uit een onverwachte hoek…

geld: Getrakteerd worden is altijd leuk, maar durf ook een keer in te gaan tegen dat vriendelijke aanbod van je vrienden en geef zelf ook eens een rondje. Je wilt immers niet overkomen als een gierigaard.

Tweeling (22/5 tot 21/6)

school: FriYAY!! Iedereen kijkt uit naar het weekend en zeker jij! Let erop dat je naast feesten en afspreken met vrienden nog genoeg tijd overhoudt om voor school te werken. Zo vermijd je eindeloze nachten studeren tijdens de week.

liefde: Je bent dolverliefd en dan is het normaal dat je soms jaloers bent. Onthoud dat je beminde niet alleen in functie van jou leeft en dat hij/zij nog andere vrienden heeft. Een onschuldig gesprek met een klasgenoot is geen overspel.

geld: Lees eens een boek, praat met je omgeving of ga eens wandelen in plaats van steeds je mobiele data te verbruiken. Jij en je torenhoge telefoonrekeningen zullen er deugd van hebben.

Kreeft (22/6 tot 23/7)

school: School is niet meteen je favoriete bezigheid en je telt telkens weer de dagen af tot de volgende vakantie. Nog even volhouden. Hoe minder je je best doet, hoe groter het risico dat je er langer zal moeten zitten.

liefde: Het lijkt erop dat jij en je oude liefde terug naar elkaar toe groeien. Let wel op voor je je opnieuw in dit avontuur stort. Ben je terug verliefd op die persoon of ben je enkel verliefd op de herinneringen?

geld: Stop met steeds die dure trends te volgen. Je moet hierdoor om de haverklap nieuwe spullen kopen. Koop eens iets apart wat je echt aanspreekt, dat blijft gegarandeerd jarenlang leuk!

Leeuw (24/7 tot 23/8)

school: Soms zie je de bomen door het bos niet meer en heb je de neiging dingen te snel op te geven. Doe dit niet en haal het uiterste uit jezelf! Hard werken zal zeker worden beloond.

liefde: Jij ziet hem/haar oprecht graag, maar voor hem/haar ben je niet meer dan een losse flirt. Vraag jezelf af of dit je wel echt gelukkig maakt en het al die moeite wel echt waard is.

geld: Sparen is zeer verstandig, maar na al je harde werk verdien je het om jezelf eens goed te verwennen. Het is goed om op lange termijn te denken, maar af en toe moet je eens in het hier en nu kunnen leven. Geniet van de leuke momenten!

Maagd (24/8 tot 23/9)

school: Probeer efficiënt te studeren in plaats van uren voor je boeken met je gsm te zitten. Je zal je punten zien stijgen en zo zal je niet langer de indruk hebben dat je eeuwig met je schoolwerk bezig bent.

liefde: Omdat je je zo hard focust op één iemand vergeet je dat er veel meer vissen in de zee zwemmen. Laat het los en verruim je blik. Al snel zal die ene die ooit de ware leek voltooid verleden tijd zijn.

geld: Steek je kop niet in het zand als het op je budget aankomt. Kijk wat er binnenkomt en wat je uitgeeft, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Weegschaal (24/9 tot 23/10)

school: Je punten gaan in stijgende lijn dankzij je goede inzet van de afgelopen tijd. Je mag hier zeker trots over zijn.  Hou nog even vol, het jaar is nog niet voorbij.

liefde: Wees niet zo hypocriet. Als jij met nieuwe jongens/meisjes mag omgaan, mag hij/zij ook nieuwe mensen leren kennen. Probeer de situatie te relativeren, zijn/haar nieuwe vlam kan er niets aan doen dat jullie uit elkaar zijn.  

geld: Geld maakt niet gelukkig. Laat geld geen excuus zijn om niets leuks te gaan doen met vrienden. Creatieve ideeën kunnen zorgen voor goedkope en bovendien zeer amusante momenten.

Schorpioen (24/10 tot 22/11)

school: Niemand vindt school leuk. Stop met dat zelfbeklag. Minder zagen, meer doen! Zoek diep vanbinnen de motivatie om dit jaar in schoonheid af te sluiten. Je hebt het in je, schorpioen.

liefde: Trap je op de tenen en bots je vaak met je geliefde? Het ligt niet aan hem/haar. Je eerlijkheid is net iets te bot, je energie net iets te dwingend. Houd meer rekening met de andere, dat scheelt een hoop.

geld: Ruim je kamer eens op. Het zal orde brengen in je leven en wie weet ligt daar tussen die lege waterflesjes en vuile was nog wel wat verloren en vergeten geld. Zo vang je twee vliegen in één klap!

Boogschutter (23/11 tot 22/12)

school: Je hebt een goede planning gemaakt en tegelijk duizenden excuses aangevoerd om deze niet uit te voeren. Het is nu tijd om af te rekenen met de spijt achteraf. Maak concrete plannen en houd je eraan. Succes verzekerd!

liefde: Je voelt je een en al passie en je neemt de controle over je eigen emoties. Je bent klaar om te veroveren, maar bent niet geneigd om hierbij rekening te houden met je omgeving. Vergeet niet wat je vrienden voor je gedaan hebben of je zal het je beklagen.

geld: Het is uitstekend dat je attent bent als het op geldzaken aankomt, maar af en toe jezelf eens in de watten leggen kan geen kwaad. Een verrukkelijk, iets duurder drankje in plaats van steevast dat goedkope watertje kopen, zal heus je bankrekening niet in het rood zetten. Geniet ervan!


geschreven door

Marie Verhoeven


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.