‘Dat is wat ik wil bereiken, mensen ontroeren.’

Sinds kort heeft YouTube er weer een verbluffende cover bij. Het prachtige All of me, gezongen door de fenomenale Roos, heeft al menig hart veroverd. Roos Gysel zit in het tweede middelbaar op ons Sint-Ritacollege. Ze covert liedjes en plaatst het eindresultaat dan op de sociale netwerksite YouTube. Wij wilden wel eens meer weten over dit meisje met de engelenstem.

Hoe ben je op het idee gekomen covers op te nemen?

Dankzij mijn mama, zij zong vroeger ook. Ze is zelfs gevraagd voor het serieuze werk, maar ze is niet op dat aanbod kunnen ingaan omdat ze zwanger was van mij. Mijn zangcoach was ook fan van het idee en dan heb ik samen met haar het kanaal aangemaakt.

Je hebt dus een zangcoach?

Ik heb auditie gedaan voor The Voice en daar was ik niet door. Daarna ben ik beginnen zingen met een zangcoach. Zij heeft me toen gezegd dat ik de moed niet moest laten zakken en dat ik gewoon door moest blijven gaan omdat zij wist dat ik het kon. Ik merk dat ik nu al veel vooruitgang heb geboekt. Ik ga meestal één keer in de maand zingen. Mijn coach speelt dan piano en begeleidt me zo goed als ze kan. Zij laat mij bijvoorbeeld bepaalde liedjes zingen of zij zegt wanneer ik een foute noot zing.

Heb je verdere ambities in het zingen?

Ja, ik zou graag een verdere carrière uitbouwen, maar ik weet niet of dat zal lukken. Ik wil later geen zang gaan studeren. Ik wil mijn opties openhouden. Mocht het mogelijk zijn, zou ik toch wel graag iets doen met zingen. Ik zou het uiteraard leuk vinden mocht mijn kanaal groter worden, maar dat hoeft zeker niet voor mij.

Hoe waren de reacties op je laatste filmpje?

Alleen maar positief! Ik vermoed dat sommigen het wel slecht vonden, maar dit gewoon niet durfden zeggen. Ik krijg ineens allemaal berichtjes van mensen die ik niet ken over dat ze mijn liedje hebben gehoord en dat ze het echt heel goed vonden. Dat is natuurlijk echt mega tof! Mijn video wordt nu ook een beetje bekeken in andere landen omdat ik ook familie heb in Italië en Canada.

Zing je soms op school?

Ik heb meegedaan aan het Vrij Podium en daar heb ik ook de publieksprijs gewonnen. Stan Monballiu en Thibo Lacasse hebben mij toen begeleid omdat ik op een podium altijd nog extra stress heb. Wij hebben al vaak gezegd dat we nog eens iets samen moeten doen, maar jammer genoeg komt dat er nooit van.

Heb je al eens overwogen zelf liedjes te schrijven?

Daar heb ik me zelf nog niet mee bezig gehouden. Ik ben een keer in een professionele opnamestudio gaan zingen en toen heeft die producer me ook gezegd dat ik verder zou geraken als ik mijn eigen liedjes zou schrijven. Hij stelde toen zelfs voor liedjes voor mij te schrijven. Ik zou het natuurlijk echt super leuk vinden mocht dit effectief gebeuren.

Waarom heb je Run en All of me gekozen?

Run heb ik ook gezongen op het Vrij Podium en All of me heb ik altijd al heel erg mooi gevonden, dus het leek me leuk dat ook eens te zingen. Ik zing meestal trage, gevoelige liedjes. Ik hou ervan om mensen te raken met mijn liedjes. Toen ik in de studio aan het zingen was, was mijn nonkel aan het wenen omdat hij het zo mooi vond. Dat is wat ik wil bereiken, mensen ontroeren.

Mocht jij nu (terecht) extreem benieuwd zijn naar de covers van Roos, neem dan zeker even een kijkje op haar kanaal!

 

Geschreven door

[simple_tooltip content=’Jolie, belle… Marie's got it all.’]Marie Verhoeven[/simple_tooltip]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.