Exclusief interview met Danny Blue and the Old Socks

Het zijn spannende dagen voor de jongens van Danny Blue and the Old Socks. De Nieuwe Lichting kan de opstap zijn om van lokale festivalletjes naar de grotere podia (zo ook naar dat gigantische muziekfeest op 28 april) te trekken. Sam De Nef en Rint Mennes, twee groepsleden, zijn oudleerlingen van ons Sint-Ritacollege. Wij geven hen dan ook graag een stem, in alle betekenissen van dat woord.

Vanwaar komt jullie groepsnaam?

Onze naam bestaat uit twee delen. Het eerste deel luidt Danny Blue. Onze drummer Dennis loopt regelmatig een blauwtje, dus onder de vrouwen wordt hij al wel eens ‘blauwen Danny’ of ‘Danny blue’ genoemd. Natuurlijk is dat dankzij De Nieuwe Lichting helemaal veranderd. De rest van de band wordt ‘The old socks’ genoemd. Robin (gitarist en backing vocal) wilde vorig jaar super graag nieuwe Huf sokken krijgen voor zijn verjaardag. Toen we met hele band hadden samengelegd voor die sokken, was Robin zo blij dat hij ze twee weken heeft aangehouden.

Hoe zouden jullie jezelf omschrijven?

Leutig, harig en luid.

Welke muzikale rol heeft Sint-Rita in jullie leven gespeeld?

Sam (zanger en gitarist) heeft 4 jaar op Sint-Rita gezeten en ik (Rint; bassist en backing vocal) volgde zes jaar les aan het college. Beiden leerden we er het instrument ‘Glockenspiel’ bespelen, wat toch wel een invloedrijke rol speelt in de sound van ‘Danny Blue and the old socks’. (Goed veren en een losse pols zijn HEEL belangrijk!)

Waarom moeten onze lezers zeker op jullie stemmen?

Omdat wij een zonnig lichtpuntje zijn in deze donkere tijden… amen.

Hoe is jullie muzikale carrière begonnen?

Tijdens de uitstap naar de Hoge Venen werden Sam en ik (Rint) in dezelfde groep gesmeten voor de dropping. Ik was in het begin wat verlegen, omdat Sam bij de stoere kerels hoorde. De ukelele was mijn wapen om door het pantser van deze coole gasten te breken. Aan Sam gaf ik de liefde voor muziek door en leerde hem het nummer Come as you are op de ukelele spelen. Vanaf dat moment was een muzikale vriendschap geboren. Nu studeren we samen muziek en wonen zelfs onder hetzelfde dak. Voordat we deze band opstartten, hebben we nog allemaal in andere groepjes gespeeld om wat te oefenen.

Hebben jullie nog een boodschap voor musicerende leerlingen met grote dromen?

Luister naar goede muziek, wordt programmator van Schoolrock (want dat komt echt nog van pas), eet gezond, wees steeds beleefd. Aaaaaaaand Never Give Up…!

https://www.youtube.com/watch?v=bY1vToyJ25k%20

Stemmen voor deze olijke bende kan nog tot donderdag 25 januari via deze link. Houd hen alvast goed in de gaten, want wie weet loop je ze op het Schoolrock Festival wel tegen het lijf!


geschreven door

Sofie Olivier

Marie Verhoeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.