Ik vraag het aan <3 Gerd Cornelissen

Na vele jaren deel uit te maken van het vijfkoppige directeurenteam hoopt Gerd Cornelissen nog een laatste wens te vervullen. Om haar carrière in stijl af te ronden, zou ze graag weer voor de klas staan. De actie van deze bewonderenswaardige dame springt meteen in het oog, waardoor we haar nieuwsgierig 10 vragen stellen.

Wat zou u studeren als u nu opnieuw zou mogen kiezen?  

Ik zou waarschijnlijk terug taal- en letterkunde studeren, maar dan de combinatie Oudgrieks/Engels in plaats van Nederlands/Engels kiezen. Daarnaast boeien zowel neuropsychologie als onderwijspedagogie me ook.

Welke leerkracht heeft een invloed op uw latere leven gehad?  

Mijn leerkracht geschiedenis in het vierde middelbaar. Die opende de wereld voor ons en maakte duidelijk dat geschiedenis afhangt van de invalshoek van waaruit men naar het verleden kijkt. Mijn leerkracht Grieks, tevens mijn titularis in het vijfde jaar, zei me: ‘Ik zou op je rapport moeten schrijven dat je slordig bent, maar dat doe ik niet, want je bent enkel slordig op materiaal. Je bent ongelooflijk ordelijk in je denken.’ Dat neem ik al een leven lang mee als een heel groot compliment.

Gelooft u?

Ik geloof heel graag in mensen: in iedereen zit iets waardevols en moois. Als je dat inziet en laat groeien, kunnen er zeer mooie gebeurtenissen plaatsvinden.

Beschrijf uw eerste liefde.

Mijn eerste en mijn grootste liefde op professioneel vlak is en blijft de klas: Als vijfjarige  speelde ik  schooltje met mijn poppen. Dit schooljaar maakte ik de keuze om terug enkele uren naar de klas te gaan. Ik vind het alvast heel fijn en hoop dat mijn leerlingen hetzelfde ervaren.

Met welk liedje zingt u mee in de douche?

Ik zing nooit alleen. Aangezien ik in regel alleen in de douche ga, galmen er geen watersonates van mij door het huis.

Wat is uw guilty pleasure?

Ik houd niet zo van guilty, want ik wil graag recht in mijn schoenen staan. Van pleasures daarentegen houd ik wel: zo vind ik het heerlijk om te tafelen met vrienden.

Heeft u een primeur voor ons?

Neen, een primeur voor jullie heb ik niet.

Wat staat er op de laatste foto die u genomen heeft?

Een weekje na de herfstvakantie is dat geen moeilijke vraag: ik nam een laatste foto van de voorbije citytrip.

Welke droom die u ooit hebt gehad, is u het meest bijgebleven?

Ik herinner mij heel weinig dromen. De allerlaatste was enkele jaren geleden met onverwerkte impressies van een zeer kleurrijke Chinese architectuur.

Voor de laatste vraag werken we met een kettingregel. Bart Moeyaert beantwoordde de vorige 10 vragen en besloot een vraag te vervangen door ‘Wat is uw lievelingswoord? En waarom?’ Graag zouden we uw antwoord  op deze kwestie te weten komen. Daarnaast mag u net zoals Moeyaert één vraag naar keuze vervangen door een andere.

Ik houd van taal en woorden. Zo is mijn lievelingswoord Flibbertigibbet. Je zou er in het Engels graag een warhoofd voor willen zijn. Een vraag vervangen, doe ik liever niet.


geschreven door

Lola Ruyters

Sofie Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.