‘k Vraag het aan <3 Mats Troch

In de rubriek ‘K Vraag Het Aan stellen wij 10 prangende en persoonlijke vragen aan een uitverkorene. In deze aflevering stellen we ze aan Mats Troch, de leerlingenbegeleider van de tweede graad.

 


Mats Troch


 

  1. Wat was er eerst: de kip of het ei?

Zonder enige twijfel de kip. Wie anders beweert is seksistisch en steunt het patriarchaat!

  1. Wat zijn de kleine dingen die u gelukkig maken?

Een broek aandoen waar plots 20 euro inzit. Wakker worden en realiseren dat ik niet moet opstaan. Een nieuwe muzikant ontdekken doordat Youtube eindelijk eens goede suggesties begint te doen. Lekker brood. Thuiskomen en mijn huisgenoot die inkopen heeft gedaan.

  1. Waarop inspireert u uw kledingkeuze?

Ik heb een drietal winkels die ik binnenwandel om op een zo kort mogelijke tijd genoeg kleren probeer bijeen te sprokkelen zodat ik een zo lang mogelijke periode niet meer moet winkelen.

  1. Waaraan dacht u deze ochtend toen u opstond?

Was het misschien toch het ei?

  1. Aan wie zouden wij allemaal een voorbeeld kunnen nemen?

Moeten we niet allemaal op zoek naar onze innerlijke Herman Van Rompuy?

  1. Welk advies zou u geven aan uw jongere zelf?

Het is niet zo erg om geen idee te hebben wat je wil, de meeste volwassenen hebben er ook geen flauw benul van… Je hebt dat antwoord niet nodig om initiatief te nemen en dingen te doen. Misschien ook nog: Er is niets romantisch of speciaals aan het moeilijk hebben, het is ok om soms hulp te vragen. Ik kan hier erg veel op antwoorden eigenlijk.

  1. Heeft u een favoriet kunstwerk? (gedicht, architectuur, schilderij, …)

De haikus van Herman Van Rompuy. Op vlak van muziek: de volledige plaat ‘Music has the right to children’ van Boards of Canada doet wat met mij. Ook ben ik al heel de tijd op zoek naar een bepaald schilderij van een jongen in kleermakerszit met een grote vogel die op hem neerkijkt van een aziatische schilder, maar ik kom er maar niet op van wie het is. Misschien moet ik eens ten rade gaan bij Guy Van Wynsberghe. Daarnaast ben ik onlangs van mijn sokken geblazen door een foto-tentoonstelling van Taryn Simon over de Verenigde Staten.

  1. Wanneer bent u voor het laatst gaan sporten en waarom?

Zondag voetballen, logischerwijze voor het plezier en met vrienden iets te doen te hebben op zondagmiddag.

  1. Wanneer heeft u voor het laatst gehuild en waarom?

De laatste keer dat ik mij actief herinner was in de auto tijdens een road-trip terwijl een goeie vriend lag te slapen en Casimir Pulanski Day van Sufjan Stevens speelde. Er zit een ongelooflijk echte schoonheid en eerlijkheid in die tekst.

  1. Wat is uw mooiste schoolherinnering?

Ik heb erg veel goede herinneringen. Sowieso eerste keer Schoolrock, de uitstap naar Trier in het derde of vierde jaar vroeger, Romereis (en dan vooral de natuurwandeling), les van Maurice Lanoye. Het zesde jaar afstuderen en denken, hier kom ik echt nooit meer terecht, wat dan toch een beetje anders is uitgedraaid…

 


aangevraagd door

Titus Verelst


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.