Mijn eerste Schoolrock

Na ondertussen 30 edities is het een vaste waarde geworden op Sint-Rita: Schoolrock. Elk jaar, tijdens het weekend van 1 mei, stroomt onze speelplaats weer vol festivalgangers op zoek naar amusement en goede muziek. Bij vele mensen maakt dit evenement al standaard deel uit van de agenda, maar er zijn natuurlijk ook elk jaar nieuwkomers die het festival voor het eerst bezoeken en alles met grote ogen in zich opnemen: de derdejaars. Zo ook Anton Van Belleghem, die graag zijn eerste ervaring op Schoolrock, het moment suprême van het jaar, met ons wilde delen in een interview

Vat Schoolrock samen in één woord; waarom koos je dat woord?

Fantastisch: als eerste festivalervaring was dit geweldig en het was gewoon een fantastisch feest.

Wie was je favoriete artiest en waarom?

De laatste dj (DubVision, red.) vond ik wel leuk, alleen jammer dat het Hollanders waren …. Nee hoor, dat laatste was maar een grapje.

Lekker gegeten? Braaf geweest en geen alcohol gedronken?

De pasta was heel lekker, net zoals de frietjes met een hamburger. Ik heb geen alcohol gedronken en ook geen zotte dingen gedaan.

Was dit je eerste grote festival/feest? Zo ja, hoe heb je het ervaren?

Ja, dit was mijn eerste grote festival en als eerste ervaring kon dit zeker tellen. Het was in ieder geval stukken beter dan die andere schoolfuiven, als je dat nog fuiven kunt noemen. (lacht)

Vind je het goed dat de leeftijdsgrens op 15 ligt?

Ik vind dit zeer goed, want ik zie hier nu niet bepaald tweede- of eerstejaars rondlopen. 15 jaar is dus een perfecte leeftijd.

Heb je gekke dingen gezien? Zo ja, wat vond je daarvan?

Ik heb een paar dronken of aangeschoten mensen zien rondlopen en blijkbaar heeft er iemand overgegeven. Een vriend van mij kreeg ook bier in zijn gezicht, maar nu ik erover nadenk was dat best grappig.

Rond 22u ontplofte er een voetzoekertje aan de side stage. Was je erbij? Wat dacht/deed je toen?

Na de knal en de flits ben ik meteen in die richting gelopen om ramptoerist te spelen, alhoewel er uiteindelijk niet veel te zien was.   

Nog een tip naar volgend jaar toe om het festival (nóg) leuker te maken?

Nope!


interview door

Sandy Van den Bossche


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.