Toerist in eigen land #2: Pairi Daiza

Het dierenpark Pairi Daiza, gelegen in het pittoreske dorpje Brugelette, is het zoveelste pareltje op Belgische bodem. Met zijn 7000 dieren is dit de grootste en meest indrukwekkende dierentuin van de Benelux. Laten we een ritje maken op het toeristentreintje door het park. 

 

Eerst en vooral voorziet Pairi Daiza een thuis voor vele exotische dieren, waaronder een aanzienlijk aantal bedreigde diersoorten. Hierdoor hebben ze de Pairi Daiza Foundation opgericht, een organisatie die streeft naar harmonie tussen mens en dier. De hoeveelheid zorg en inspanning die deze groep levert is werkelijk bewonderenswaardig.  

 

Al deze inspanning zorgt ervoor dat je er als bezoekers prettige uitstappen kunt maken. Voor wie deze dierentuin meerdere dagen wil verkennen zijn er de verblijven tussen de dieren. ’s Ochtends wakker worden met een ijsbeer of tijger voor je raam is zeker de moeite waard.  De combinatie van het decor en de dieren maakt het park toegankelijk voor alle leeftijden. Bovendien is het onmogelijk om niet meegesleept te worden in de magie van het dierenrijk. Dit reflecteert ook in de prijzen: 3 keer Beste Zoo van Europa. 

 

Voor 39 euro (entree volwassenen) breng je een bezoek aan de luie panda’s, schattige pinguïns, of prachtige Siberische tijgers. Pairi Daiza rekent alvast op een bezoekje van alle dierenliefhebbers. 

 

Hoe geraak je er? → een paar minuten wandelen van de treinhalte Cambron-Casteau of eigen vervoer met betalende parking. 

Aline Millet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.