Ich bin Tobias Wilfert

Twee zomers geleden werd de Sint-Rita-familie weer een beetje groter. Op 1 september 2015 stapte de Duitser Tobias Wilfert voor het eerst door onze schoolpoort. Z’n keuze voor Sint-Rita was snel gemaakt, omdat onze school in het Antwerpse een schitterende reputatie heeft. Een rustig wandelingetje naar school zat er omwille van onze verkeersdrukte niet in. Toch baande hij zich er een weg door en werd meteen door een andere uitdaging getroffen: het juiste lokaal vinden. Dat deed hij met een dikke ringmap onder de arm en de goede hulp van zijn nieuwe vrienden.

13118852_105676833176549_315070925404005704_nTobias is geboren in Jena, een stad die gelegen is in het oosten van Duitsland, meer bepaald in de deelstaat Thüringen. Ondanks zijn Duitse nationaliteit, studeerde Tobias aan de internationale school van Weimar. Aangezien zijn vader voor zijn werk regelmatig naar het buitenland migreerde, had dit voor hem als voordeel dat hij overal ter wereld hetzelfde curriculum kon volgen. Dat kwam door de speciale aanbiedingen van de school. Eerst en vooral kon hij kiezen in welke talen hij onderwezen werd: Frans-Duits of Engels-Duits. Daarnaast maakte hij kennis met verschillende nationaliteiten en kreeg hij dus een realistischer wereldbeeld dan op ‘normale’ scholen.

Tobias vertelde ons dat Sint-Rita veel groter is dan zijn oude school. Tijdens zijn zoektocht naar het Franse lokaal is hij zelfs al een paar keer verdwaald. Dat zal nu niet snel meer gebeuren dankzij die afschuwelijke letters op ieder gebouw! Toch vindt Tobias het fijn dat je dankzij het enorme leerlingenaantal meer mensen ontmoet. Afgelopen week wist hij  even niet wat hem overkwam tijdens de 100 dagen. De verkleedtoestanden kwamen hem bekend voor, maar het kleurrijke kapsel met een lookgeurtje of de make-over met lippenstift waren even wennen.

Duitsers zijn vooral geïnteresseerd in het voetbal. bundesligaDaarom vind je dan ook in elke regio een Regionalliga: het vierde niveau van de voetballiga. Dat is een competitievorm die in de vorm van een piramide gerangschikt is. Als je helemaal tot de top behoort, maak je deel uit van de zogenaamde Bundesliga. Duitsland werd in 2014 niet voor niets wereldkampioen… Tobias verkiest eerder golf. Hij slaat liever elegant een balletje in de lucht dan er agressief tegen te trappen.

Hopelijk voelt hij zich samen met de zusjes Schoeters en Freyja zoals een echte Ritaan kiplekker in ons college! Wie weet mogen we in 2017 opnieuw even leuke mensen van over de hele wereld verwelkomen!


geschreven door

Sofie Olivier


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.