7 apps en sites om je examens nóg beter te doen

Nu heel onze school de examenperiode is ingegaan, leek het Reada een goed idee om wat studietips aan te reiken. Natuurlijk blijft de ouderwetse pen-en-papiermethode een onbetwiste topper, maar in dit digitale tijdperk zou het zonde zijn om de talloze hulpmiddelen op internet niet te gebruiken bij het studeren. Neem even pauze en maak kennis met zeven handige sites en apps die je leed wat zullen verlichten!

1. Wolkjes van woorden

13410678_641961945970533_1009954987_oVisuwords

Als je een visueel geheugen hebt, en je wil eens op een andere manier Engelse woordenschat studeren, dan loont het de moeite om eens een kijkje te nemen op Visuwords. Voor elk woord dat je intikt krijg je – letterlijk – een wolk synoniemen, antoniemen, verwante woorden en nog veel meer, allemaal met hun eigen kleurcode. Daarnaast ziet het er gewoon ook heel flitsend en cool uit, dus je geeft tegelijkertijd je swagger-level een gigantische boost. Twee vliegen in één klap!

2. Overgelukkig met je overhoring

IMG_20160614_120902

Wrts

Werk je graag met fiches, maar is je handschrift zo lelijk dat je er ontmoedigd van raakt? Geen nood, op wrts.nl kan je jezelf online afvragen, zodat je geen problemen hebt met onleesbaarheid. Een extra voordeel ten opzichte van programma’s zoals Teach, is dat je je lijsten met anderen kan delen, dat wil zeggen: het werk verdelen met de hele klas! Wrts heeft ook een app, zowel voor Android als voor iOS.

 

3. Structuur in minder dan een uur

mindomo_sampleMindomo

Met Mindomo maak je de mooiste mindmaps. Gedaan met het gefriemel en gevloek als je blad iets te klein blijkt! Vanaf nu is je schema perfect in orde, en bespaar je tijd door de gebruiksvriendelijkheid van deze site. Bovendien heeft ook deze tool een app voor Android en iOS. Wie zegt dat op papier werken altijd de beste methode is?

4. Elke uitspraak raak

enf-fake

Text-to-speech

Het zal je maar overkomen: als de voorbeeldleerling die vooral je ouders zien, ben je je mondeling examen aan het voorbereiden. Opeens zie je in je cursus een woord staan waarvan je geen flauw benul hebt hoe je het uitspreekt. Vrienden of familieleden zijn vaak niet de meest betrouwbare bronnen, maar gelukkig biedt deze site wél de oplossing voor je probleem. Typ simpelweg het woord in en een zwoele stem toont je hoe je het moet uitspreken.

Als je nu denkt: “Maar al die dingen kan ik toch perfect met Google Translate doen?!”, dan vergis je je. Niet alleen is er een gigantisch verschil qua kwaliteit, maar de kans is ook vrij groot dat Google iets verkeerd uitspreekt. Voor zekerheid ga je dus naar Text-to-speech.net.

Tip van de redactie: als je je even eenzaam voelt, kan deze site het gevoel van een echt gesprek perfect evenaren. Sociaal contact is eigenlijk overbodig geworden, wat ons betreft.

5. Lekker losgehen

uètctyvhbibjnzjabdiébiuérivéevyiveyvyevyééveu&évjajh&héevhévehév"evé"evéhvehvehévehvéev

ReadaRadio

Eens lekker alles eruit dansen tijdens je pauze, dat is wat jij nodig hebt. Schud handen, benen, kin(nen), oorlelletjes en onderste wimperranden tot je niet meer kan, en geniet daarna nahijgend van de diepe ontspanning. Deze afspeellijst vind je, net als de andere ReadaRadio’s, zowel op YouTube als op Spotify. Succes gegarandeerd!

6. Craving for context

13436154_641963682637026_1300910483_n

Linguee

We kennen de traditionele vraag allemaal: ‘plaats in een context’. Als je wil oefenen voor woordenschattesten en op zoek bent naar voorbeelden voor deze opdracht, ga dan eens naar linguee.com. In meer dan twintig talen vind je met één klik betrouwbare vertalingen van alle mogelijke woorden, inclusief gebruik in zinsverband. Check it out!

7. Balen om bomen

Screen-Shot-2016-01-05-at-4.06.09-PMForest

Als jij zo’n type bent dat niet van zijn smartphone kan blijven tijdens het studeren (en laat ons eerlijk zijn, wie is dat niet), dan moet je deze app zeker eens proberen. Het concept is simpel: je plant een virtueel boompje, en om dat volgroeid te laten geraken, mag je voor een bepaalde tijdsduur niet aan je toestel komen. Doe je dat wel, dan gaat het boompje dood. Tja, het is hard, maar dat is het leven. Om medeplichtigheid aan zo’n vreselijke moord te vermijden, blijf je dus maar beter gefocust! Je vindt ‘m zowel voor Android als voor iOS.

Hou de moed erin! De Readactie duimt voor je!


door

ANTON OBBELS   &

LARA MARTIN DIAZ


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.