Op één evenement: van Brussels raptalent tot een groente die je nog niet kent

Afgelopen zaterdag werd de line-up van Schoolrock Festival 2018 onthuld op het heuse evenement The Countdown in Hove. Reada liet zijn kritische blik over de artiesten glijden. Voor welke acts is het de moeite waard een half uur op voorhand aan het podium te gaan staan en tijdens welke optredens kan je zorgeloos een pastaatje eten?

Borokov Borokov

Waarom jij dit optreden niet mag missen

Alle grijze muizen die halsstarrig blijven vasthouden aan de bijtrekpas, zullen noodgedwongen moeten plooien voor dit technologische hoogstandje. Hun beats werken aanstekelijk, echte gabbers kunnen hun hakbenen alvast beginnen opwarmen. Met een klein hartje durven we hen zelfs met Salut c’est cool te vergelijken.

Stond al op/in

Sfinks Festival (2016), AB (2014)

Voelt als

Ontwaken uit een narcose tijdens The Countdown.

Ons favoriete nummer

Drankjes. Dit is overigens een multifunctioneel liedje. Naast een ultieme dansgelegenheid is dit nummer ook een drankspel voor het hele gezin. Wij dagen jullie uit een slok te nemen van elke drank die bezongen wordt en dat met dezelfde frequentie als in het nummer. Reada is niet verantwoordelijk voor mogelijke ongevallen.

untitled

Danny Blue and The Old Socks

Waarom jij dit optreden niet mag missen

Chauvinistisch of niet, het feit dat enkele spetters van deze band hun broek versleten op de banken van Sint-Rita is al reden genoeg om dit concert bij te wonen. Wees eerlijk, hun creatieve uiting die zes jaar Sint-Rita overleefd heeft, is op zijn minst bewonderenswaardig te noemen. Daarnaast eindigden Danny en zijn sokken in de top zes van de Nieuwe Lichting, veelbelovend aanstormend talent op ons Ritaans podium dus.

Stond al op/in

AB (2018)

Voelt als

Een cocktail van een zwoele zonsondergang en aangenaam gezelschap tijdens een Flowtrack-vakantie.

Ons favoriete nummer

Màs Cara, omdat wij als schoolkrant niet anders kunnen dan woordmopjes in de titel aanmoedigen.

iuyugyu

In een discotheek

Waarom jij dit optreden niet mag missen

Omdat dit grote talent voorlopig nog onder de radar blijft, maar indien populariteit in een rechtevenredig verband staat met kwaliteit zal daar snel verandering in komen. Dat biedt de mogelijkheid mee te groeien met de band en hen te zien evolueren. Bedank de unit programma wanneer deze band op de grote podia staat.

Stond al op/in

De Gentse Feesten (2017), BXL Jazz Weekend (2017)

Voelt als

Een upgrade van Bazart.

Ons favoriete nummer

Hobbel, want wie had ooit gedacht dat wegenwerken zo sexy konden klinken.

untitledinjnn

La Jungle

Waarom jij dit optreden niet mag missen

Als jij het niet zo hebt voor mensen die denken dat ze kunnen zingen: deze band doet tenminste niet alsof. Wie denkt dat instrumentale muziek de mogelijkheden beperkt, heeft het goed mis. Van zwierige zumbasongs tot bangelijke beltonen, je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het tot klinkende tonen herleid.

Stond al op/in

Verscheidene podia in België, Frankrijk en Nederland waaronder Botanique (2017)

Voelt als

De maandelijkse muzikale moodswings.

Ons favoriete nummer

Caracala, omdat meneer Vermeulens draaiende dijen dichter dan ooit lijken te zijn. Geschikt voor ieder die heimwee heeft naar de legendarische les van onze favoriete fysicus.

untitledjdfsjh

Maverick

Waarom jij dit optreden niet mag missen

Omdat de muziek die op elk feestje te horen is live ongetwijfeld beter klinkt. Tussen al die harde beats, biedt een hoog en dartel stemmetje de nodige adempauze. Deze producer werkt samen met onder andere Woodie Smalls en Selah Sue, een Schoolrockkindje van formaat.

Stond al op/in

Het Depot (2017)

Voelt als

De MNM 50.

Ons favoriete nummer

Pull the strings ft. Selah Sue, want Sue maakt alles beter.

untitled-oj-dijfq

Radikal Guru

Waarom jij dit optreden niet mag missen

Omdat zijn muziek compromisloos is. Hoewel hij twee muziekstijlen combineert, wordt er bij geen van beide partijen aan eigenheid ingeboet. De peace-and-love-mentaliteit verlaat voor één keer het theehuis: een niet te missen ervaring. Reggaevibes worden dansbaar, laat die dreadlocks zwaaien en zwieren tot je erbij neervalt.

Stond al op/in

Festival of Reggae in Liverpool (2018)

Voelt als

De baby van Tomorrowland en Reggae Geel.

Ons favoriete nummer

Earthwalker, omdat het een mooie overbrugging van Geel naar Boom vormt.

untitledkdjovis

Selder

Waarom jij dit optreden niet mag missen

Omdat hun muziek zo exclusief is dat je bijna het darkweb moet raadplegen om haar terug te vinden. Dit concert is dus een ongekende en unieke kans. De engelenstem doet onze trommelvliezen smelten in onze gloeiend hete hersenpan. Fun fact: de profielfoto van hun Soundcloudprofiel is een prei. Ge-ni-aal.

Stond al op/in

niet op Spotify alleszins, teken onze petitie #selderopspotify Trix (2017)

Voelt als

Een smeuïg doch pittig selderdipje.

Ons favoriete nummer

From Scratch, omdat dit het trauma aan het spelprogramma van de lessen techniek ruimschoots goedmaakt.

untitledkjdnqij

STIKSTOF

Waarom jij dit optreden niet mag missen

Omdat ze van sterke stilistische kennis getuigen. Niet alleen vormt de naam van de groep op zichzelf een alliteratie, de eindrijm is niet te missen in hun lyrics. Hun teksten zijn daarnaast ook af en toe politiek geladen. Deze muziek is dus niet louter amusant, maar heeft een hoger doel. Leuke extra: het is onmogelijk niet te smelten voor de Franse r van deze cuties.

Stond al op/in

Pukkelpop (2017), Dour Festival (2017), Couleur Café (2018)

Voelt als

Knuffelrap voor de leden van een innige bromance.  

Ons favoriete nummer

Brussel Bruisend, want het contrast tussen het banale doch geniale ‘was rap post, dan was ik postbode’ en de diepgaande eindverzen kon niet groter zijn.

untitledgyugyuiu

Témé Tan

Waarom jij dit optreden niet mag missen

Omdat zowel in de artiest als in zijn muziek verschillende culturen samenkomen. Multicultureler zal het op Sint-Rita niet worden. Maar in navolging van onze directie beoordelen wij uiteraard, of het nu negatief of positief is, uitsluitend op kwaliteit en nooit op afkomst. Ook aan die eis voldoet Témé Tan vast en zeker, zijn muziek brengt de aanhoorder in vervoering. Deze jongeling barst van het talent. De teksten zijn van eigen hand, maar ook zijn muziek verzorgt hij zelf.

Stond al op/in

Botanique (2009, 2017), Nest (2017)

Voelt als

Mevrouw Waegeneire op het vrijdagse barfeestje in A008.

Ons favoriete nummer

Sè Zwa Zo, beluister het nummer en het wijst zichzelf wel uit.

untitledui

 

 

 

 

 

 

Conclusie: je zal je pastaatje in het publiek moeten verorberen. Tickets voor Schoolrock Festival zijn verkrijgbaar bij schoolrock ambassadors voor €12,5. De eerste artiest start 28 april om 16u00.

 


geschreven door

Rosalie Custers

Marie Verhoeven

Jade Willaert

Kato Tuinstra


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.