36 questions: Een musical-podcast

36 questions to fall in love. 36 vragen om elkaar te leren kennen of in dit geval iemand opnieuw te leren kennen. Die 36 vragen moeten Judith en Jace aan elkaar stellen in de podcast-musical 36 Questions, geschreven door Ellen Winter en Chris Littler. Deze musical werd voor het eerst aan mij voorgesteld door TikTok, waar ik het nummer For The Record al meerdere keren had gehoord. Daardoor verlangde ik naar meer en kwam ik op de musical uit.

 

Een podcast-musical is, zoals je het misschien al vermoedde, een musical in podcast vorm. Je krijgt geen beelden te zien. Dit soort musicals zijn alleen om naar te luisteren. Het heeft iets speciaals, want hierdoor kan je zelf inbeelden hoe de personages eruit zien, net zoals bij een boek. Je kan er ook naar luisteren terwijl je iets anders aan het doen bent, bijvoorbeeld tijdens het sporten of tekenen. 36 questions bestaat uit drie acts van ongeveer 50 minuten. Dat lijkt misschien wel lang, maar je kan er zo veel in verdiepen dat je de tijd niet eens meer zal merken. De liedjes zelf zijn ook erg aanstekelijk. De manier hoe het gebracht werd was altijd interessant om te horen. We Both en Our Word staan permanent in mijn afspeellijst.

 

Nadat bekend was geworden dat Judith over haar hele leven had gelogen tegen Jace, ging hij terug naar het huis van zijn moeder. Daar werd hij opgezocht door zijn vrouw, Judith, die alles wou uitleggen en hetzelfde spel wou spelen dat ze gespeeld hebben toen ze elkaar voor het eerst ontmoet hadden, namelijk 36 questions to fall in love. Zo proberen ze hun falende huwelijk te redden en leren ze interessante feiten over elkaar dat ze hiervoor nog niet wisten.

 

Wat er zo speciaal is aan deze musical, is dat maar twee personages actief het woord nemen, namelijk de twee protagonisten Judith en Jace. Andere personages die er in voorkomen hebben geen tekst. Ze zijn er gewoon om onze hoofdpersonages echter te laten voelen. Ondanks dit was het een interessant verhaal dat me voortdurend op het puntje van mijn stoel hield. Zelf lees ik vaak verhalen met veel hoofdpersonages, dus het is verfrissend om eens iets anders te horen. Het was erg creatief hoe de schrijvers een manier hadden gevonden om locaties te beschrijven zonder het te geforceerd te laten klinken of een extra verteller te gebruiken. Wat wij horen, zijn de opnames die Judith had gemaakt om de gesprekken bij te houden. Dat betekent dat zij zelf haar omgeving beschreef, zodat ze later weet waar ze zich bevond toen ze de opname gemaakt had. Dat past zeker bij het medium dat hier gebruikt wordt en ik sta er telkens verbaasd van hoe slim dat was.

 

Zelf kon ik geen betere conclusie vinden voor dit verhaal dan hetgeen dat ik gehoord heb. Het was een einde vol emoties dat meerdere keren bijna liet huilen. Nooit had ik kunnen verwachten wat er zou gebeuren, maar toch is het perfect. Ik zou me niets anders kunnen inbeelden. Wat ik hieruit kan halen, is dat het niet altijd zal gaan zoals gepland is. Het leven is namelijk niet altijd even eerlijk en je moet je altijd kunnen voorbereiden op de slechte momenten in het leven.

 

Grote musical fanaat of niet, 36 questions is zeker aan te raden. Je kan je er erg in laten meeslepen en de uitvoeringen van Jonathan Groff en Jessie Shelton, respectievelijk de acteurs van onze protagonisten Jace en Judith, waren fenomenaal. Verder is de musical in het Engels, dus perfect als je je luistervaardigheid eens wilt oefenen. Het is ook nog eens gratis te beluisteren, dus waar wacht je op?

 

Hier is de link: https://twoupproductions.com/36-questions/podcast

 


Geschreven door

[tooltip tip=” “]Christina Sie[/tooltip]

Een gedachte over “36 questions: Een musical-podcast

  1. Voor de liefhebber: vorig najaar is er een musical-podcast van Pepijn Lanen (Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) uitgekomen genaamd ‘Gothrecht’. Onder andere te vinden op Spotify. Misschien ook leuk om te recenseren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.