POLITIEK? WAT IS DAT? #6 – N-VA

Zondag is het zover! Dan gaan alle meerderjarige Belgen stemmen voor de nieuwe gemeenteraden en provincieraden. Wij kunnen nog niet stemmen, maar in de plaats daarvan leggen wij ons oor te luister bij Ritanen die opkomen. Na PVDA, Sander en Open VLD maken we een tussenstop bij N-VA. Deze partij neemt een Vlaams-nationalistisch, rechts-liberaal en conservatief standpunt in. Als grootste partij van Vlaanderen is N-VA zes jaar geleden in heel wat gemeenten voor de eerste keer aan de macht gekomen, ook in onze streek! Reada trekt er wederom op uit en strandt bij enkele oud-leerlingen van Sint-Rita. Wouter Verbeeck (derde plaats in Lint), Bart Lambrecht (tweede plaats in Aartselaar) en Jurgen Callaerts (eerste plaats in Rumst) gidsen ons door middel van twee simpele vragen doorheen het N-VA-landschap.

Waarom kom op voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Wouter Verbeeck: “Ik ben intussen acht jaar actief in de politiek. Ik werk voor de N-VA op een kabinet bij het provinciebestuur van Antwerpen. Van daaruit heb ik zes jaar geleden een eerste keer aan de gemeenteraadsverkiezingen deelgenomen. Met succes, want ik heb de eer gehad om de afgelopen zes jaar eerste schepen te kunnen zijn in de gemeente Lint. Politiek is mijn passie sinds ik op mijn achttiende rechten ging studeren aan de UA en zo in contact kwam met een heleboel andere meningen. Daar is mijn engagement ontstaan. Ik kom nu opnieuw op om ons beleid te verdedigen en hopelijk te mogen verderzetten . Ik geloof dat mijn partij de beste recepten heeft om mijn gemeente beter te maken. Concreet ga ik voor meer burgerbetrokkenheid (via o.a. een burgerbudget), de beste dienstverlening voor onze inwoners (via o.a. een Lint-app) en meer verkeersveiligheid (via o.a. betere fietspaden, autovrije schoolomgevingen en een uitbreiding van zone 30).”

Bart Lambrecht: “Politiek heeft me altijd al ontzettend geïnteresseerd en dat begon eigenlijk al tijdens de lessen geschiedenis van pater Lanoye in het vijfde en zesde middelbaar op Sint-Rita. Ik heb daarna rechten en overheidsmanagement gestudeerd zo ben ik daarna parlementair medewerker geworden voor de N-VA. In 2012 kwam ik voor de eerste keer op in Aartselaar, de gemeente waar ik al mijn hele leven woon. De uitslag viel gelukkig goed mee. Ik werd meteen schepen van Mobiliteit, Openbare Werken, Sport en Communicatie. In die functie heb ik heel wat zaken kunnen verbeteren die volgens mij al lange tijd misliepen in ons dorp. Dat werk is echter nog niet af, aan een betere verkeersveiligheid, schoolomgeving en sportbeleving werk je elke dag. Ik hoop dan ook mijn werk te kunnen en mogen verderzetten in ons aangenaam Aartselaar.”

Jurgen Callaerts: “Dat is omdat ik overtuigd ben dat ik een aantal zaken kan veranderen in Rumst. Lokale politiek is vaak heel concreet. Als je dan een oplossing kan vinden voor een specifiek probleem, zie je het effect ook vaak onmiddellijk op het terrein. Ik ben ook geboren en getogen in Rumst, ik ben hier gepokt en gemazeld in het verenigingsleven en heb dan ook wel wat ideeën over wat onze gemeente nodig heeft om de komende zes jaar een gemeente te blijven waar het goed is om te leven en te wonen.”

Wat kan jij doen voor de Sint-Ritaleerling?

Wouter Verbeeck: “De gemeente Lint heeft drie basisscholen. Na het 6de leerjaar vertrekken de leerlingen naar een middelbare school buiten Lint zoals bijvoorbeeld het Sint-Ritacollege. Lint heeft een gemeentelijke basisschool waarin het college van burgemeester en schepenen het schoolbestuur is. Het schoolbestuur en de leerkrachten trachten de leerlingen op de best mogelijke manier voor te bereiden op het middelbaar onderwijs. Ook op vlak van mobiliteit trachten we onze schoolgaande jeugd voor te bereiden. Elk jaar krijgen alle leerlingen uit 5 en 6 lessen in verkeersveiligheid met bijvoorbeeld ook altijd een dodehoekoefening. Verder zorgen we dat de fietsinfrastructuur in orde blijft (bv. de fietsostrade naar het station Kontich-Lint).”

Bart Lambrecht: “In eerste instantie willen we goed onderwijs aanbieden in Aartselaar. Wij hebben geen middelbare school, dus onze leerlingen van het lager onderwijs stromen daarna meestal door naar de Kontichse scholen. De routes naar die Kontichse scholen probeer ik als schepen van Mobiliteit zo veilig mogelijk te maken. De Solhofdreef werd een fietsstraat, Kleistraat – Oever en het kruispunt met het weggetje naast de sporthal leggen we opnieuw en veiliger aan. Aan het weggetje van Van Uytsel komt een veiligere fietsoversteek. In het weggetje naast de sporthal hebben we een extra lichtpunt geplaatst aan de bareel. Veel meer ligt er echter niet binnen mijn macht, want vanaf daar ligt de weg naar Sint-Rita op Kontichs grondgebied. De herinrichting van Kleistraat en Oever is volop bezig, daar hoop ik dus ook komende legislatuur aan verder te mogen werken als schepen.”

Jurgen Callaerts: “Voor de Sint-Ritaleerlingen denk ik dat wij concreet iets kunnen aanbieden op vlak van mobiliteit. De busverbinding van Reet, Rumst en Terhagen naar Sint-Rita kan beter en frequenter. Ook op vlak van fietsmobiliteit zijn er nog wat missing links weg te werken. Als de expresweg in Reet wordt doorgetrokken, pleiten wij voor fietstunnels zodat die gevaarlijke autoweg niet door fietsers gekruist moeten worden zoals momenteel het geval is ter hoogte van de Drabstraat.”


geschreven door

De Readactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.